Profile icon Profiel News icon Posts (20)
Blog image
  • Mama

Lieve mama's, bedankt!

Ik ben 'FLABBERGASTED' De kracht van social media heeft zich aan me bewezen, wat een hoop reacties op mijn blog!

Vorige week schreef ik een blog over mijn (naar mijn idee) hoogsensitieve dochter na veel wikken en wegen. Ik had niet zo lang moeten wachten! Ik kreeg ruim 35 hartverwarmende lieve reacties op deze site en nog eens een ruim 50 op Facebook! Ik wist dat er veel HSK zijn (20% van alle kindjes) maar dat er zoeveel mama's zijn die daar ook mee worstelen wist ik niet.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Hoogsensitief, het lijkt wel een vies woord

Mijn kindje lijkt hoogsensitief, maar dat 'mag' ik niet altijd hardop zeggen....

Ik heb al even niet meer geschreven, want op het onderwerp waar ik over wil schrijven lijkt een soort taboe te rusten. Mijn lieve meid is inmiddels 2 jaar en 10 maanden en is natuurlijk een bijzonder kindje, dat zal elke moeder van haar kinderen zeggen. Toen ik een tijd geleden naar het consultatiebureau belde voor hulp bij het oplossen van de driftbuien van mijn dochter (zie eerder blog) gaf de verpleegkundige mij een tip. Lees je eens in in hoogsensitiviteit bij kinderen. Ik kwam terecht op de site van het LiHSK (www.lihsk.nl) en vond een lijstje met punten waaraan je zou kunnen beoordelen of je kind hoogsensitief is. Ik was met stomheid geslagen......van de 23 punten waren er wel zeker 17 op haar van toepassing. Het leek alsof ze het karakter van mijn meisje hadden opgeschreven  Ik heb een boek besteld, het in 1 ruk uitgelezen en werd er rustig van. Opeens vielen er allerlei puzzelstukjes op z'n plaats. 

Artikel lezen
39 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Boos, bozer, boost????

Een driftbui, peuterpuberteit, hoe het ook heet, deze mama is soms ten einde raad.....

Mijn meisje is 2 jaar en 8 maanden, midden in de peuterpuberteit! Ik moet zeggen dat ze het echt super goed doet: ze is lief, zorgzaam, beleefd, eet en drinkt goed, slaapt goed, luistert goed, kletst veel en ze is pienter. Houdt van boekjes lezen, verkleden als prinses, buitenspelen en zwemmen. Meestal gaat alles op rolletjes thuis, maar af en toe..........

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Ik ben mama..........

Ik voel me compleet, de jas die "mama" heet past me als een tweede huid.

Afgelopen weekend ging deze 'mama' zonder man en kind en mét mama naar Lissabon. Vier dagen zijn we heerlijk ondergedompeld geweest in een grote stad met een heerlijk klimaat, palmbomen, mooie winkels, lekker eten, lekker wijntje en voor deze mama, zonder peuter! Ik was best benieuwd hoe ik dit ging vinden, maar ik heb genoten. En mijn dochter met papa thuis: die hebben óók genoten! Heerlijk toch?

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Losweken of uitvliegen?

Volgende week ga ik lekker een lang weekend met mijn moeder naar Lissabon. Maar ja mijn meisje blijft thuis.....

Toen mijn ouders vroegen wat ik als cadeau wilde hebben voor mijn 40ste verjaardag vroeg ik in eerste instantie een keukenmachine. Dat viel bij de gevers echter niet in de smaak! Een andere wens moest het worden en ik had er op dat moment maar 1: een paar dagen zorgeloos op reis kunnen, alleen! Nou ja alleen, even zonder gezin, Even een paar dagen alleen voor mezelf zorgen, niet wassen, koken, strijken, werken, troosten, sussen, entertainen, spelen en opruimen.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Babyspullen

Favoriete merken en handige tips?

Voor mijn babyuitzet heb ik veel verschillende spullen uitgeprobeerd van verschillende merken. Misschien handig voor een nieuwe mama!

Welkom in de wereld van de babyspullen en lang leve het internet. Toen ik zwanger raakte heb ik me verbaasd over de hoeveelheid info (lees: reclame) die je krijgt zodra je wereldkundig maakt dat je zwanger bent. Ik ben een "eigenwijze" mama en heb veel dingen gekocht en uitgeprobeerd, sommige met eindbestemming prullenbak of Marktplaats. Mijn ervaringen kunnen nog best een rondje mee, dus ik heb er wat opgeschreven.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • luiers
  • luieruitslag

Luieruitslag: geen paniek!

Luieruitslag, iedere baby en mama heeft er mee te maken. Tobben in het kwadraat? Nee hoor....niet meer voor mij!

Wat een drama is dat toch: luieruitslag. Één woord dat bestaat uit twee losse woorden die letterlijk ALTIJD aan elkaar vastzitten. Heb je een luier om, BINGO dan krijg je er ook heus een keer uitslag bij. Ik heb er een kleine studie van gemaakt en de meningen zijn erg verschillend, hier een handvol (let op dit zijn niet per definitie feiten!):

Artikel lezen
2 Reacties tonen