8 jaar geleden

Wat fijn dat je hier een blog over schrijft, mijn dochter is nu 2,5 en ik vermoed ook hoogsensitiviteit. Mensen lijken niet echt te beseffen wat dat betekent en kijken je een beetje glazig aan. Ik probeer het zo goed mogelijk uit te leggen, maar je krijgt dan toch vaak 'Ach het komt vanzelf goed'. Uhhh ja het is al goed maar dit hoort gewoon bij haar haha. Mijn dochter schrikt ook snel, heeft het echt nodig om de dag te bespreken en te weten wat er gaat gebeuren, kan slecht tegen drukte, liep heel laat, is snel overstuur en je merkt het duidelijk als ze teveel 'aan haar lot wordt overgelaten'. Ze heeft veel begeleiding nodig. 20% van de kindjes is best veel! Stom eigenlijk dat het dan zo onbekend is bij veel mensen. Lang leve het internet ;)

8 jaar geleden

Mijn zoon is ook hoog sensitief. Ik herken dus alkes wat je beschrijft. Hij wordt binnenkort 4 en gaat dan naar de kleuterschool. Ondanks onze voorbereidingen was het wennen voor hem extreem spannend en de nachten na een bestonden dus ook uit huilbuien tijdens zijn slaap. Ik heb zowel mensen in mijn omgeving die dit begrijpen en ook herkennen maar bij de meeste geef ik maar gewoon aan dat hij gevoelig en wat tijd nodig heeft en laat ik het erbij. Sommige dingen zijn een uitdaging maar rust en regelmaat en een planbord helpen wn verder genieten wij enorm van hem. Wel merk ik dat mensen hem overschatten omdat hij taalkundig zo ver is.

8 jaar geleden

Dat boekje heb ik inderdaad ook al gekocht! Het heeft me al veel geholpen nog voordat ik ontdekte dat ze HS is. Inderdaad een aanrader!

8 jaar geleden

Hi Christel, mijn meisje voelt zich ook geintimideerd door andere kinderen, huilt er vaak snel om, maar dat pas ook nog wel bij de leeftijd vind ik, dat ziek ik ook bij veel kinderen in haar omgeving. Mijn dochter is redelijk assertief dus als ze echt iets wil (of niet wil) laat ze dat aan andere kinderen wel degelijk merken! Succes!