Snap
  • Mama

Pieker, pieker, pieker! (en DE vliegreis!)

Ik weet het zeker, ik ben de piekerkampioen van Nederland! En het is zo zinloos........

Pieker jij ook wel eens? Lees verder, erger dan ik kan bijna niet ;-) Pieker je nooit? God bless you!

Ik ben zeker te weten de kampioen, vooral sinds ik mama ben geworden. Ook toen ik nog jong(er) was en zonder kinderen kon ik het al heel erg goed, maar sinds ik me mama mag noemen is het helemaal de pan uit gerezen. En ik zal het geheim meteen verklappen: alle scenario's die ik over een probleem kan bedenken, ze komen niet uit (is dat geen fijne wetenschap?) nee, er gebeurt altijd iets anders, onverwachts! Daar heb ik dus een beetje een hekel aan. Nou zou je denken, als je al weet dat je gepieker niks oplevert, laat het lekker zitten. Dat kan ik dus niet, ik kan er wakker van schieten 's nachts! Idioot? Zeker weten!

In één van mijn eerste blogs schreef ik over de 'helse' vliegreis die ik met mijn dochter achter de rug had en dat er me nog een veel langere te wachten stond. Die laatste hebben we dus inmiddels achter de rug. We gingen op uitnodiging van mijn schoonouders naar Tenerife. Ik had me een dik half jaar voorbereid (en sufgepiekert) hoe ik die bijna 5 uur vliegen moest gaan overleven met een krijsende peuter. Ik had een geluk, papa ging dit keer ook mee! Nou je begrijpt wel......ze stapt in het vliegtuig (en zit de reis uit) alsof er NIETS aan de hand is. Geen last van de oren, geen reactie op turbulentie, niets te klagen over de vervelende landing, NIETS! 

Zorg gemaakt om NIETS! Mijn vriend vond mijn verhaal over de voorgaande reis bijna ongeloofwaardig. En dat kan ik me voorstellen.

Maar ja na al dat gepieker over het vliegen gebeurde er wel iets anders vervelends, onze kleine meid werd ziek op vakantie, overgeven. Had ze nog nooit last van gehad, maar nu ineens wel. De laatste dagen van de week heeft ze dus niet veel kunnen eten en weinig ondernomen, maar ach, we hebben de dagen maar genomen zoals ze kwamen. Wat heerlijk dat ik dat scenario niet had voorzien, anders had ik daar ook nog over moeten piekeren.

Als ik dit teruglees moet ik wel lachen......het is zo stom. Maar misschien wel herkenbaar?

9 jaar geleden

Ik noem dat het 'worst case scenario' spelletje en daar ben ik een kei in!!! Gaan we een keer lekker naar Texel; ik kan me alleen maar bezighouden met bedenken hoe ik mijn kindertjes uit het water kan vissen als ze van de boot vallen. Was daar maar een 'uit'-knopje voor!!

9 jaar geleden

Hi Marije, ik heb nog wel wat tips voor de reis! Je kindje goed voorbereiden, regelmatig met haar praten over wat komen gaat (voor zover ze dat kan begrijpen) en misschien een boekje erover lezen (Ikke gaat vliegen). Ik had cadeautjes meegenomen, ik had allerlei kleine speeltjes verzameld (veel van de Action) zoals kleurtjes, klei, boekjes, die ze om het uur mocht uitpakken. Oh ja en lekker snacks (niet teveel kleurstof en suiker) zoals crackers, rozijntjes, knijpfruit etc. Veel plezier!

Whahahaha ik herken dit! De eerste keer vliegen met ons meisje (toen 11 maanden) was op de terugreis ook een 'ramp'. Gillen, huilen, overstrekken. Niet leuk en dan duurt die reis van Rhodos terug naar Amsterdam lahang). Nu weer een vliegreis geboekt (juist, naar Tenerife hihi). En echt, ik kan me nu al druk maken en suf piekeren hoe we het dit keer gaan doen en hoe het zal gaan. Ik bereid me op het ergste voor: vijf uur met een gillend kind op schoot..... whaaaaa maak me gek! Alhoewel, ons meisje is nu ruim 1,5, dus wat ouder. En met jouw verhaal in mijn achterhoofd komt het vast goed! Enne, hier was de vorige keer papa mee, dus die weet 'gelukkig' hoe het was.

9 jaar geleden

STORY OF MY LIFE