Profile icon Profiel News icon Posts (8)
Blog image
  • Baby

Oppas regelt andere oppas

Mijn dochtertje gaat binnenkort voor het eerst een dagje naar een oppas uit de buurt, nu kom ik er bij toeval achter dat zij niet kan...

... En zelf een andere oppas heeft geregeld! (Het gaat hier om 3 uurtjes s'middags dat zij er niet is). Ik sta hier absoluut niet achter, ik ken die man (haar vriend) niet en ik vind het een veel te grote verantwoordelijkheid die ik achterlaat bij een onbekende. De oppas heb ik een paar keer gezien om kennis te maken, maar haar vriend was er nooit bij. 

Artikel lezen
25 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding

Begonnen met groentehapjes

Mijn dochtertje lijkt toe te zijn aan voedsel, ze stopt alles in haar mond, kauwt op onze vingers en als ze iets in handen krijgt, eet ze.

Mijn dochter is nu 4,5 maand oud, en ik was van plan om tot 6 maanden volledig borstvoeding te geven en dan voorzichtig aan volgens de Rapley methode te gaan voeden. Ik heb nu dan ook gemengde gevoelens over het aanbieden van geprakt voedsel. Aan de ene kant vind ik het lastig om mijn 'ideaal' van 6 maanden volledig borstvoeding te zien varen, aan de andere kant geeft mijn dochter volgens mij duidelijk aan dat ze meer wil dan dat.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Hoe het nu gaat met de oppasoma

Mijn vorige blogs gingen over de oppasoma als ik aan het werk was, ik heb daar fijne reacties op gekregen!

De oma van mijn dochter. Ze past op als ik (gelukkig niet fulltime) werk. Ik heb haar wat regeltjes mee gegeven, zoals de billetjes insmeren met crème tegen hele erge luieruitslag, en in de kinderwagen op de rug te slapen leggen (dus niet op de buik en ook niet in de box, omdat ze daar niet in wil slapen, dat heeft oma inmiddels ook gemerkt) en de fles niet gebruiken een uur na opwarmen (omdat dat in de voorschriften staat), maar oma denkt het beter te weten en deed niet wat ik vraag. Voor mijn gevoel geen regeltjes die niet mogelijk waren, en allemaal gebaseerd op de veiligheid van mijn kleintje. Ik heb zelfs mijn best gedaan om ze op te stellen met zo veel mogelijk vrijheid zodat oma en dochter een leuke band op kunnen bouwen. Mede omdat mijn man dat wil, heb ik ingestemd met de oppasoma ipv kinderopvang. 

Artikel lezen
14 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

Mijn kleine meid en ik

Ik zal mezelf even kort voorstellen, en schrijf een klein stukje over ons!

In mei 2016 kwam ik erachter dat ik zwanger was! Ik voelde me al een weekje vreemd, maar wilde eerder nog niet testen omdat ik bang was dat ik dan een vroege miskraam zou testen. Gelukkig testte ik 'zwanger' en kon ik meteen een afspraak maken bij de verloskundige. En daar zat ik dan met mijn man, bij de verloskundige. Een hele vragenlijst werd op ons afgevuurd en het zag er allemaal goed uit! Meteen een afspraak gemaakt voor de echo: ook daar alles prima! Ik was dolgelukkig met het wondertje in mijn buik. Met 17 weken had ik weer een echo en nadat die goed was, hebben we het aan onze ouders en broers en zussen bekend gemaakt. Iedereen aan mijn mans kant was dolgelukkig, mijn moeder vond me te jong (toen 22) en vond zichzelf te jong om oma te worden. Gelukkig waren mijn vader en zusjes wel heel blij met het nieuws. 

Artikel lezen
5 Reacties tonen