Snap
  • Baby

Oh wauw, de eerste tand

Mijn dochter heeft haar eerste ondertandje gekregen! Weer een mijlpaal verder.

gelukkig heeft ze niet al te veel pijn of last gehad van haar tandje. Het was 1 onrustige nacht met veel huilen en willen drinken, en toen de tand door was, was het gelukkig weer goed :). 

Nu zitten we dus in de volgende fase: tanden poetsen!

Ik heb zo'n gratis tandenborsteltje met bijtringfunctie uit een babydoos en een klein tubetje elmex tandpasta, ook uit een babydoos. Heerlijk vindt ze die! Zodra ik de tandenborstel in haar mond doe wil ze meteen de tandpasta opzuigen.

Nu nog een goed poetsmoment vinden. Mijn dochter valt altijd in slaap aan de borst (het werkt, dus waarom niet), maar dat maakt het savonds poetsen na het drinken moeilijk. Zodra ik het probeer als ze slaapt is ze weer klaarwakker en wil ze weer drinken, dus dat is voor mij geen optie. Nu poets ik na het drinkmoment van half 9, en dan drinkt ze om half 11 nog een keer. Ik ben er nog niet helemaal zeker van of savonds of sochtends poetsen dan beter is..

Verder: wel superschattig, zo'n klein mega wit tandje als ze lacht! Ik ben benieuwd wanneer de volgende komt!

6 jaar geleden

Ahh zo schattige foto, hoop dat ze er niet al te veel last van heeft. Ons meisje kreeg met 6 maanden haar eerste tandje en meteen 2 tegenlijk en dat is nu nog zo zitten nu in de kiezen fase. En ze is nu 19 maandjes. De ene keer heeft ze alleen van die mega stinkende druipende luiers en de andere keer is ze echt ziek. Momenteel is ze ziek en komt haar laatste kiesje door. Ben blij als straks alles door is.

6 jaar geleden

Dat kan snel gaan ^_^ ons meisje kreeg de eerste op 17 mei en ondertussen heeft ze er 4 die heel duidelijk zijn (nog niet allemaal compleet door maar wel duidelijk aanwezig) en nog eens 2 die er net doorheen zijn. Kartelrandjes dus. Schattig he?! Zo lief als ze breeduit lachen met een paar tandjes!

6 jaar geleden

Ja ik hoop dat het met haar volgende tandjes zo blijft dat ze er niet al te veel pijn aan hoeft te hebben!

6 jaar geleden

Awhhh lieve foto! Fijn dat ze er niet teveel last van heeft gehad, want wat kunnen baby's zich er ziek door voelen...