Snap
  • Baby

Betere verduidelijking oppasoma

Ik merk dat mijn gesprek met de oppasoma tot wat vragen leidt, ik probeer wat duidelijker te maken wat ik bedoel.

na het terug lezen van mijn blog dacht ik ook: pff, wat een onzin, dat kan eens gebeuren. Als ik alleen daarom het gesprek aan was gegaan..

Ik ben het gesprek aangegaan over dingen die ik schadelijk vind voor mijn dochter, zoals dus op de buik in de kinderwagen leggen zonder begeleiding (want oma beneden en dochter op de slaapkamer) of de crème vergeten (die wel echt belangrijk is) en ipv dat eerlijk te zeggen zodat ik eventueel er nog wat mee kan rommelen in het thuisschema, het proberen te verbloemen.

Verder zijn er natuurlijk nog meer dingen, waar ik oma zelf de vrijheid in geef. Zo vindt oma mijn kledingkeuze niet zo leuk (ik ben niet gek op roze), dus zodra ik weg ben krijgt dochter van haar roze kleren aan, zodat ze trots met haar kan showen, want met witte kleren wil ze dat niet. Als ik dan terug kom mag ik haar zelf weer omkleden naar haar oude kleren. Op zich vind ik dat niet erg, ik ben haar zelfs een keer tegemoet gekomen door wel roze aan te doen, maar dan wel met een bijpassend broekje die niet helemaal roze was, zodat het in ons beide stijl is, maar toen ik terug kwam had ze toch andere kleren aan. Maargoed, als oma dat nou echt leuker vindt, geef ik haar wel de vrijheid voor. Ook neemt ze dochter overal mee naartoe (vriendinnen, familie, boodschappen) en daar maak ik ook nooit een probleem van, als ze maar thuis zijn als ik klaar ben met m'n werk, want als ik werk mis ik mijn dochter gewoon enorm en wil ik haar meteen weer knuffelen. Dit wordt wel altijd nagekomen op een keer vijf minuten na, maar dat kan gebeuren. 

Verder heb ik bijvoorbeeld het liefste dat de melk in een pannetje tot 37 graden wordt opgewarmd, maar oma vind dat veel werk en geeft het direct uit de koelkast waardoor dochter de helft steeds niet drinkt. Maar dat haalt ze dan snachts in, en ze groeit goed, dus (zelfs) daar maak ik niet zo'n probleem van. 

Dit gezegd hebbende, zeg ik er ook even bij dat ik dus niet echt vind dat oma op haar tenen moet lopen, omdat ik denk dat ze ook heel veel wel mag.. (Maar ik snap ook dat dat zo over kwam) Ik hoop het nu iets duidelijker te hebben gemaakt en wat minder over kom als een zeurende moeder, want ik doe juist mijn best om dat niet te zijn. Ik kon er alleen niet goed tegen dat ik steeds het gevoel had dat mijn kindje onveilig was! 

Gelukkig heeft oma nu wel geluisterd en heb ik haar niet meer op haar buikje of met Superveel crème aangetroffen. Dus dank oma :) en ik ben alsnog blij dat ik het gesprek aan ben gegaan, omdat het dus wel geholpen heeft, dus ook dank voor de reacties :)

7 jaar geleden

Heel herkenbaar :) Ik probeer zelf vaak ook te schipperen tussen de vrijheid geven en het beste voor onze dochter. Hoe vaak ik mijn dochter terug krijgen met de raarste kleding combinatie...maar ach als opa/oma dat leuk vinden..... Je doet het super goed zo te horen! Wellicht helpt het ook om uit te leggen waarom de fles warm moet? De darmpjes zijn nog niet volledig ontwikkeld en koude melk is dan niet prettig om te drinken voor je meisje. Ookal vinden wij koud drinken erg lekker is dit voor een baby niet zo. Ook om de lichaamstemperatuur van Baby goed stabiel te houden is het belangrijk dat drinken niet te koud is :) Daarnaast heeft ze de volledige voeding ook echt nodig....Dit hielp bij vaak wel. Uitleggen waarom iets belangrijk is?

7 jaar geleden

HALLO! Waarom zou jij je moeten verdedigen? Jij voelt je zo, het is jou kind! Vind dat je volledig in je recht staat om daar mee te zitten, er over te klagen (We moeten allemaal wel even ons ei soms kwijt) en oma er over aan te spreken. Jou kind, Jou regels. En ja ik vind wel dat een oma daar heus wel kleine aanpassingen op mag hebben, maar als het er op aankomt is jou regel wet. Zo vind ik dat iig. Vind niet dat je je, zeker niet hier, hoeft te verdedigen. PS: koude melk kunnen sommige kindjes erge buikpijn van krijgen.

7 jaar geleden

Oma past op bij haar thuis en ze wil geen apparaten op het aanrecht. En dus helaas ook niet als ik hem elke keer mee breng en weer mee neem naar huis als ik mijn dochter ophaal. Maar ze houdt hem nu onder de warme kraan, dus dat is al beter!

7 jaar geleden

Sorry hoor maar oma wil geen flessenverwarmer op het aanrecht? Het is toch jou aanrecht, jou huis, jou dochter... Ik geef beide oma's veel vrijheid, maar als ik vind dat iets niet kan ivm veiligheid of beter voor, dan vind ik dat ze hier gehoor aan moeten geven. Ik voed mijn kind op, op de manier waarvan ik denk dat het goed is! Verder top dat je het wel tegen haar zegt.