Snap

Oppas regelt andere oppas

Mijn dochtertje gaat binnenkort voor het eerst een dagje naar een oppas uit de buurt, nu kom ik er bij toeval achter dat zij niet kan...

... En zelf een andere oppas heeft geregeld! (Het gaat hier om 3 uurtjes s'middags dat zij er niet is). Ik sta hier absoluut niet achter, ik ken die man (haar vriend) niet en ik vind het een veel te grote verantwoordelijkheid die ik achterlaat bij een onbekende. De oppas heb ik een paar keer gezien om kennis te maken, maar haar vriend was er nooit bij. 

Ik heb nu de dag vrij genomen van mijn werk, omdat ik me er niet goed bij voel. De oppas vond dit echter onzin, haar vriend kan het ook goed, doet het vaker...

Ik denk nu dat ik beter een andere oppas kan zoeken, of is dit inderdaad 'normaal'? Ik zou niet willen dat dit nog eens voorkomt zonder dat ze het zegt, en ook niet als ze het wel zegt eigenlijk. 

Nu zet dit me aan het denken... Waarom is het zo erg? Ik zou bijvoorbeeld ook not-amused zijn als haar oma die wekelijks een dag oppast opeens 3 uurtjes haar man regelt omdat zij weg moet, of een dochter van haar. Ik vind: jij neemt de verantwoordelijkheid om oppas te zijn, dan blijft die verantwoordelijkheid bij jou. En als ze een dag of middag niet kan, ben ik degene die daar iets voor moet regelen. Maar ga ik hier nu krampachtig mee om? Ik wil graag zo min mogelijk oppassen om het duidelijk te houden, maar opa en oma kent ze allebei al, is mijn argument in die situatie ook nog geldig? Ik vind opa wel een beetje eng in zijn doen en laten met haar (in de lucht gooien, op de bank laten vallen), maar dat heeft hij bij mij of mijn man ook gedaan. En wij zijn ook groot geworden! Zou ik hem af kunnen wijzen als oppas? 

Er komen veel verantwoordelijkheden kijken bij het krijgen van een kindje, maar soms ben ik misschien wat overbeschermend. Ik probeer alles gewoon even in perspectief te gaan zien!

6 jaar geleden

De oppas is niet naar wens, dus dat is duidelijk. Niet zoals het hoort. Hier horen opa en oma bij elkaar en maakt het echt niet uit wie van de 2 oppast. En van de week was er bij opa en oma een ongeluk gebeurt met opa en moest oma mee naar de huisarts. En ja dan vragen ze de buurvrouw om op mijn 2 belhamels te passen. Ik ben er eigenlijk wel blij mee, dat ze dan zelf ook een goede oplossing hebben. Want ik kan niet ineens weg van mijn werk en ala minuut ineens iets bedenken. Nu past de buurvrouw ook wel eens op als er een ziek is en de andere naar school moest of als ze in de lappenmand zaten en niet konden rijden brengt hun buurvrouw de kinderen naar school. Dit hoor ik meestal pas achteraf. Nu zijn ze wat ouder en ze vinden het zelf super leuk. De oudste gaat weleens met de buurman van opa en oma mee op stap. Mijn vader kan altijd nog een tante vragen mocht het nodig zijn. Al deze mensen ken ik gewoon, maar ik hoor het wel achteraf. Anders gewoon een kinderdag verblijf. Maar daar vinden mijn kinderen het niet zo leuk. Toch moeten ze een middag. Heb ook een oppas aan huis gehad wat 3x niks was, dus die er ook uitgezet. Je gevoel moet goed zijn. Is toch het belangrijkste wat je achterlaat.

6 jaar geleden

Ik zou hier ook niet achterstaan en nee ik vind het niet normaal.

6 jaar geleden

Suus, dat is precies waar ik over aan het nadenken was geslagen! Ik zou dus ook echt niet blij zijn als mijn dochter bij oma is en die opeens (niet uit nood en al bekend, anders is het een ander verhaal) weg zou moeten en mijn dochter bij opa achter zou laten. Ik vind dat het in overleg moet. Wel echt heel raar dat ze er 'spijt van had dat ze het eerlijk had gezegd' :O en dat jullie nou de boosdoener zijn volgens (schoon)zus in plaats van oma, die dit achter jullie rug om heeft geregeld!

6 jaar geleden

Diegene die zou oppassen, daar heb je een afspraak mee of het nou de oppas of een opa of oma is. Als ze niet kunnen of tussendoor even weg moeten dan moet dat van tevoren duidelijk zijn en dan willen mijn man en ik graag bepalen/meedenken wat handig is. Het is tenslotte ons kind. Eén van de oma's zou (voor de 2de keer dat ik onze zoon weggebracht) oppassen en zei de avond voordat het zover was tussen neus en lippen door tegen mijn man (die toevallig iets op kwam halen) dat haar dochter 's middags op ging passen omdat zij een begrafenis had. Volgens mij weet je ver van tevoren al dat je een begrafenis hebt en deel je zoiets niet mee maar overleg je zoiets. Ik heb vervolgens gebeld dat we niet akkoord gingen en kreeg van alles over me heen. Het zou zielig zijn voor haar dochter/de tante en ik moest het haar maar uitleggen. Om half 1 is mijn zoon opgehaald en naar een vriendin gegaan. Later bleek dat oma tegen opa had gezegd dat ze al had verwacht dat we het niet goed zouden vinden en dat ze er spijt van had dat ze het eerlijk had gezegd. Vertrouwen beschadigd, erg jammer en onnodig... Plus de band met onze (schoon)zus verpest... Vervolgens werden na meerdere keren oppassen onze wensen genegeerd en probeerden zowel opa als oma dingen te blijven bepalen. Er valt niet met hen te praten dus nu brengen we hem helemaal niet meer. Erg verdrietig... Gelukkig hebben we een fantastische gastouder en vrienden die onze wensen wél respecteren en wél kunnen overleggen. ♡ Hopelijk vindt jij ook snel een fijne oppas. Succes!!! En blijf vooral je gevoel volgen.