Snap
  • Baby
  • Voeding

Begonnen met groentehapjes

Mijn dochtertje lijkt toe te zijn aan voedsel, ze stopt alles in haar mond, kauwt op onze vingers en als ze iets in handen krijgt, eet ze.

Mijn dochter is nu 4,5 maand oud, en ik was van plan om tot 6 maanden volledig borstvoeding te geven en dan voorzichtig aan volgens de Rapley methode te gaan voeden. Ik heb nu dan ook gemengde gevoelens over het aanbieden van geprakt voedsel. Aan de ene kant vind ik het lastig om mijn 'ideaal' van 6 maanden volledig borstvoeding te zien varen, aan de andere kant geeft mijn dochter volgens mij duidelijk aan dat ze meer wil dan dat.

Hoe merkten jullie dat jullie baby's toe waren aan vast voedsel? Interpreteer ik het nu wel goed? 

Ook vraag ik me af of als ik eenmaal begin met prakjes, ik dit echt elke dag hoor te geven, of dat dit ook nog sporadisch mag, als wij iets eten wat voor een baby van minder dan 6 maanden geschikt is. 

Vandaag was ze aan de broccoli, ze vond het heel leuk om met de lepel te spelen en er ging ook heel wat naar binnen.

6 jaar geleden

Wij waren eerst begonnen met fruithapjes rond 4 maanden, maar daar was ze nog niet aan toe toen. dus veel weigering. en opeens keek onze meid keek het eten uit onze handen, dus opnieuw begonnen met puree hapjes, vond ze niks, ons eten gegeven, rapley methode. Ze eet als de beste. Hopelijk blijft ze dat doen :D

7 jaar geleden

Dankjulliewel. Toch maar wat kleine hapjes geven dus!

7 jaar geleden

Volg je gevoel. Ik heb zelf gewoon borstvoeding gegeven tot 6 maanden, maar ook bijvoorbeeld stukjes broccoli's, wanneer wij dat aten vanaf ongeveer 4 maanden. Geen volledige maaltijd, maar wel ook af en toe vast voedsel, omdat Amber het ook echt uit mijn mond keek en liep te smakken. Ze is inmiddels probleemloos al bijna 5. Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

7 jaar geleden

Je moet doen wat jij denkt dat goed is. En meestal geeft je moedergevoel je dat aan. Niet twijfelen . En als ze er niet aan toe zou zijn dan zou ze t ook niet eten. Je kan haar ook 2 dagen het zelfde geven als jullie iets eten wat ze moet mag. Ik zou dan wel de zelfde tijd aanhouden dat ze er aan wend.