Snap
  • Baby

De oppasoma tijdens werk

Nu ik weer ben begonnen met werken, word mijn dochtertje opgevangen door haar oma.

Het achterlaten van mijn dochter, verschrikkelijk vind ik het. Zelfs als ik haar naar haar oma breng. 

Oma is gek op baby's en past graag op en daar ben ik uiteraard dankbaar voor. Het probleem ligt er meer in dat mijn man vind dat oma zelf wel weet hoe ze een baby moet verzorgen, maar ik vind dat ik het beter weet en graag heb dat het via mijn regeltjes gebeurt. Natuurlijk stel ik vanuit mezelf weinig regels op, omdat ik denk dat de basispunten wel duidelijk zijn, maar de regels die ik opstel worden ook nog eens niet nageleefd. Laatst kwam ik wat eerder van mijn werk af, omdat ik de dag erna wat eerder moest beginnen. Toen ik aan kwam, lag mijn dochter op haar buik in de kinderwagen (te mopperen), terwijl ze altijd prima op haar rug slaapt en oma weet dit. Reden: baby's slapen beter op hun buik. Nou, ik wil dat niet hebben, en dan al helemaal niet als er geen zicht op is en met allemaal kussens er om heen. 

Dus ik was blij dat ik eerder thuis kwam zodat ik zelf had gezien dat ze zo lag en oma er op aan kon spreken. 

Daarna zei oma dat ze mijn dochter nog even zelf wilde verschonen, maar de luier was nog bijna leeg, dus ik heb dat afgehouden en ben koffie gaan drinken. Toen ik daarna de luier verschoonde, zag ik een hele dikke laag zalf. De baby moet drie keer op de dag bij oma worden ingesmeerd met zalf, heel dun en goed uitgesmeerd zodat je het niet meer ziet. Reden: oma was het twee keer vergeten dus had ze de derde keer maar 'lekker veel gesmeerd'. Ook hier was ik blij dat ik het gezien had zodat ik oma erop aan kon spreken. 

Ik merk nu dat ik het steeds moeilijker vind om naar mijn werk te gaan. Zowel omdat ik het verschrikkelijk vind om zonder mijn dochter te zijn, als omdat ik niet weet wat er met haar gebeurt. Ik zou haar denk ik liever bij een gastouder onderbrengen waarvan ik door de dag heen foto's krijg en waarvan ik weet dat zij mijn regels volgt. Helaas hebben we daar, ook met toeslagen, geen geld voor. 

Helaas zal ik het nog even moeten doen met oma en met het onzekere. 

Gelukkig doet mijn dochter het verder erg goed! Ik hoop dat oma mijn regels beter gaat respecteren zodat ze een leuke band met elkaar op kunnen bouwen. 

7 jaar geleden

Wat vreselijk irritand!! Ik heb mezelf nu al voorgenomen dat als ik straks zelf oma ben (over zo'n 25 jaar xD), dat ik altijd zou luisteren naar mijn schoon(dochter). Baby's zijn van de mama's en ieder ander moet de wensen van de mama respecteren! Vind ik.

7 jaar geleden

Bij onze gastouder houden ze wel aan onze regels zover haalbaar natuurlijk met de andere kindjes. Krijg idd niet dagelijks foto's, alleen op speciale momenten. Ze houd in een boekje bij hoe de dag is gegaan voor het eerste opvangjaar. Ik merk ook degelijk wel het verschil tussen, de dag is gespendeerd bij de gastouder of bij de oma. Je hebt gelijk betreft dat niet iedereen het op jou of mijn manier doet, maar als jij echt iets niet wilt, of jou kind heeft echt een bepaald iets nodig, verwacht ik wel dat iedereen die zorg draagt aan mijn kind zich daar aan houd.

7 jaar geleden

Bij de gastouder, kinderopvang doen ze het ook niet precies hoe jij wilt. En ze sturen ook niet door de dag foto,s door. In ieder geval dat is bij ons nooit gedaan. Achteraf kreeg ik weleens foto,s te zien die ze genomen hadden maar dat was dan al weken geleden. Had toen wel een boekje voor hoe het ging. Mijn schoonzusje werkt op de kinder opvang en dan gaat het ook gewoon met de meute mee. Ze hebben daar meer kinderen, dus heb jij een huil baby die eigenlijk alleen maar opgetild wilt worden, zal die op eenkinderdagverblijf, toch ook wel eens in een bed gestopt worden en langer huilen dan thuis. Nergens is het zoals jij het doet. Hier gaan ze ook vanaf het begin naar opa en oma. En toen mijn moeder ongeneeslijk ziek werd, zijn ze een tijdje naar de gastouder gegaan. Enigste tip die ik je kan geven is dat je vriend / man het zelf tegen zijn moeder zegt. Dat helpt hier het beste. Gaat bij oma niet op mij. Manier, mijn vader doet het niet op mijn manier, maar de kinderen hebben het naar hun zin daar en ik ben maar wat blij dat ze willen oppassen. Binnenkort gaan ze 1 middag naar de bso.

7 jaar geleden

Heel herkenbaar helaas. Hopelijk komen jullie er uiteindelijk samen uit. Wij hebben echt voor een andere manier van opvang moeten kiezen en met werk moeten minderen.