Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Mama

De ja maar schoonmoeder

Mijn schoonmoeder en ik speelden al eerder een hoofdrol in een blog van mij. Ik was zwanger en mijn schoonmoeder wilde alles beslissen en regelen. Ik probeerde er steeds een weg in te vinden maar zoals gezegd, ik was zwanger en dan doen hormonen rare dingen met je. Eigenlijk was ik een op hol geslagen gek, maar dat geheel terzijde. Uiteindelijk kreeg ik hoge bloeddruk en mocht ik me niet meer boos maken, want dat was niet goed voor de hoogte van de bloeddruk en dus daarmee ook de baby. Niks hielp want uiteindelijk kreeg ik toch zwangerschapsvergiftiging en werd mijn prachtige dochter een maand te vroeg geboren. In deze periode heb je alle steun nodig die je kunt krijgen, er moeten dingen verwerkt worden en daar wil je over praten. Gelukkig heb ik een schat van een moeder die me heel goed begrijpt, maar toch hoopte ik ergens dat mijn schoonmoeder zich zou interesseren voor mij. Geen idee waarom ik nog hoop had... ik zal een beeld schetsen:

Dit verhaal had net zo goed als titel "ik wil me nergens mee bemoeien, maar" schoonmoeder kunnen krijgen, of de "je moet zelf weten wat je doet, maar" schoonmoeder.

Artikel lezen
30 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Onnatuurlijk

Vanaf het moment dat ik wist dat er een minimensje in mij groeide, begon er ook een tijger in mij te groeien. Ik werd enorm beschermend over mijn lichaam en het mensje dat er in mij steeds groter. Al snel kwamen de goedbedoelde adviezen (zie mijn andere blogs) die mij enorm kwaad deden maken, ik was immers zelf prima in staat om de juiste en beste keuzes te maken voor dit kind samen met mijn vriend. Ik begrijp ergens wel dat alle adviezen goed bedoeld zijn, maar het gaf ons ook het gevoel alsof mensen dachten dat we het niet zouden redden.

Artikel lezen
8 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • bevallen
  • vrouwen
  • borstvoeding
  • melk
  • flessenvoeding

Borstvoeding

De meeste vrouwen reageren dan heel bescheiden met het antwoord: als het lukt wil ik borstvoeding geven.

Bij het eerste bezoek aan de verloskundige worden er tientallen vragen op je afgevuurd; waar wil je gaan bevallen, hoe wil je gaan bevallen etc. en de vraag of je flessenvoeding wilt geven of borstvoeding. De meeste vrouwen reageren dan heel bescheiden met het antwoord: als het lukt wil ik borstvoeding geven.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Zwangerschapsvergiftiging...

Bij de na-controle blijk ik een heftige zwangerschapsvergiftiging te hebben gehad, de hoeveel vocht die ik vast hield was enorm

Op het moment dat je erachter komt dat je zwanger bent ga je op zoek naar de meest gezonde manier om te leven; geen rauw vlees, uitkijken met speciale kaasjes, stoppen met roken, geen alcohol. Bij alle echo's blijkt alles steeds in orde te zijn en je leeft steeds meer naar de uitgerekende datum toe. Je denkt er zelfs niets van als tijdens een controle bij de verloskundige de bloeddruk iets verhoogd blijkt te zijn, de bovendruk is wat hoger dan eerder, maar iedereen kan wel eens nerveus zijn waardoor de bovendruk stijgt. Een paar dagen later vertrouw ik een pijntje in de onderbuik niet helemaal en ik bel de verloskundige die me aanraad om mijn urine te laten testen op een urineweginfectie. Bij de dokter zien ze wel iets in de urine, maar eigenlijk niet genoeg voor een infectie, toch krijg ik een kuur mee. Later die avond vertrouw ik het toch niet helemaal en de verloskundige komt langs, na inwendig onderzoek besluit ze me toch door te sturen naar het ziekenhuis omdat ze er zeker van wilt zijn dat ik geen weeën heb.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Mama
  • Zwanger
  • Gezond
  • opvoeding
  • schoonmoeder

Schoonmoeders, in alle soorten en maten

Schoonmoeders, bijna iedereen heeft ermee te maken en het is eigenlijk een kwestie van geluk met welk soort je te maken krijgt.

Schoonmoeders, bijna iedereen heeft ermee te maken en het is eigenlijk een kwestie van geluk met welk soort je te maken krijgt. Je vind ze in alle kleuren, vormen en maten. Helaas is het niet mogelijk om, bij enige vorm van teleurstelling, ze terug te brengen, je krijgt er immers geen kassabon bij..

Artikel lezen
16 Reacties tonen