Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wel of geen vaccinaties?

Hiep Hiep Hoera! Mijn dochter is met 36 weekjes geboren en na een te lange week mogen we naar huis. Al snel komt er iemand langs van het consultatiebureau voor een intake gesprek.

Ik ben iemand die zich tijdens de zwangerschap goed heeft ingelezen met betrekking tot borstvoeding en de gezondheid van mijn kind dus de functie van het consultatiebureau was mij bekend. Het is bijna een feit dat het bureau vrij weinig over borstvoeding weet, ook al claimen ze allen pro borstvoeding te zijn. Daarnaast is het consultatiebureau ook verantwoordelijk voor het vaccineren van kinderen. Ik heb me dan ook grondig ingelezen over vaccinaties, ik wil tenslotte weten wat er in het lijfje van mijn dochter gespoten gaat worden.

Op iedere website die je als zwangere vrouw bekijkt omdat je er gratis babydozen ontvangt staat: met 8 weken wordt je kind ingeent. Ik frons en ik voel een lichte irritatie opkomen.. Het lijkt net of er geen keuze mogelijk is en dat vind ik vreemd wat dit kind is van mij en niet van de overheid.

De overheid raadt aan om je kind te laten inenten want je zou toch niet willen dat je kind ziek gaat worden. Nee, natuurlijk wil ik dat niet. Toch ga ik verder zoeken naar de ziekten en tot mijn verbazing blijken de meeste kinderziekten helemaal niet meer voor te komen. Vreemd, waarom zou ik mijn dochter dan toch er tegen laten inenten? Voorkomen is beter dan bestreiden gaat er door mijn hoofd. Toch blijft het aan me knagen en ik ga op zoek naar de ingredienten van zo'n cocktail. He bah, het wordt onder andere gemaakt dmv van nieren van apen. Hmm, dat vertellen ze er nooit bij op die leuke website van de overheid. He, wat lees ik daar nu? De dingen die je kind ziek maken zijn in de jaren zo veranderd dat de huidige vaccinaties helemaal niet meer goed werken..

Eens kijken wat de bijwerkingen zijn... koorts, hangerig, moeheid, ik lees ook over gevallen waarbij kinderen autistisch worden en in de uiterste gevallen blijken er ook kinderen aan te overlijden. Uiteraard is dit nooit bewezen, maar het feit is dat de kinderen voor de inentingen kerngezond waren.

Ik vraag me dan ook af of ik mijn dochter wil laten inenten. Ik ga mijn kind misschien nu opzettelijk ziek maken om te voorkomen dat ze in de toekomst een ziekte krijgen die eigenlijk toch al niet meer voorkomt...

De bel gaat en ik laat de medewerker van het consultatiebureau binnen en ze vertelt me wat de taken van het bureau zijn. Al snel wordt het woord vaccinaties genoemd en ook dan lijkt het alsof er geen keuze mogelijk is. Mevrouw, u wilt toch niet dat uw kind ziek wordt? Nee, natuurlijk niet! We hebben pas geleden nog een kinkhoest epidemie gehad. Waren die kinderen dan niet ingeent? Uhm, uhm jawel... en daarna blijft het verdacht stil.

Twee weken later vallen de vaccinatiekaarten in de bus en ik lees daar helemaal onderaan dat er toch werkelijk een keuze mogelijk is, maar dit wordt afgeraden.

Ik kan niet anders dan concluderen dat we in een samenleving leven waarin we bang worden gemaakt. We maken keuzes op basis van angst en niet op basis van de juiste informatie. Niet alle kinderen zijn hetzelfde en dat is maar goed ook. Toch wilt de overheid en daarmee ook het consultatiebureau dat ze allemaal hetzelfde behandeld worden.

Gelukkig bestaat er ook betrouwbare informatie die te vinden is door te zoeken op kritisch prikken. Daarnaast bestaan er ook antroposofische consultatiebureaus waarbij ze kijken naar het kind als individu.

Mijn keuze is geworden: Vaccineren pas vanaf 1 jaar en dan alleen tegen hersenvliesontsteking.

7 jaar geleden

jobmistress passersby kickers reflew <a href="http://www.toapayohvets.com/bb0ou4k-basket-nike-air-max-rose">basket nike air max rose</a> <a href="http://www.toapayohvets.com/bmvnne0-hermes-knock-off-bracelet">hermes knock off bracelet</a> <a href="http://www.gordongreen.com/6z4ogjt-canada-goose-chilliwack-merino-wool-limited-edition">canada goose chilliwack merino wool limited edition</a> <a href="http://www.gordongreen.com/nr0gkpj-canada-goose-womens-freestyle-vest-black">canada goose women&s freestyle vest black</a> <a href="http://www.paperdisk.com/emioenb-Mens-Green-Bay-Packers-53-Perry-Elite-Team-Color-Jersey">Men's Green Bay Packers 53 Perry Elite Team Color Jersey</a> idempotentcausticized

7 jaar geleden

housewarmings becloaked pectinesterase suboctile <a href="http://www.thepcmasters.com/h161kew-baskets-nike-air-force-one">baskets nike air force one</a> <a href="http://www.timeresidential.com/k7g6b1v-Canada-Goosecoats-outlet-price">Canada Goosecoats outlet price</a> <a href="http://www.danceusa-services.com/gm71j1s-Nike-Cardinals-26-Chris-Wells-Red-Team-Color-Mens-Stitched-NFL-Elite-Jersey">Nike Cardinals #26 Chris Wells Red Team Color Men's Stitched NFL Elite Jersey</a> <a href="http://www.danceusa-services.com/cakkoyb-Nike-Bears-34-Walter-Payton-Navy-Blue-1940s-Throwback-Mens-Stitched-NFL-Elite-Jersey">Nike Bears #34 Walter Payton Navy Blue 1940s Throwback Men's Stitched NFL Elite Jersey</a> <a href="http://www.timeresidential.com/lnnatjz-nike-roshe-run-goedkoopste">nike roshe run goedkoopste</a> odoriphoredibasicity

7 jaar geleden

libriform gudes schlocks packthreaded <a href="http://www.hollywoodcandles.com/juypjq0-nfl-WOMEN-Dallas-Cowboys-Alfred-Morris-Jerseys">nfl WOMEN Dallas Cowboys Alfred Morris Jerseys</a> <a href="http://www.fortilider.com.br/x900pjm-Oakland-Raiders-16-Pack-Beverage-Napkins">Oakland Raiders 16-Pack Beverage Napkins</a> <a href="http://www.krahenbuhl.com.br/x8xrb9c-Canada-Goose’ montebello-parka-online-official">Canada Goose’ montebello parka online official</a> <a href="http://www.pintur.com.br/ngg6jwn-free-run-femmes">free run femmes</a> <a href="http://www.pintur.com.br/7xwzcgu-nike-free-run-pas-cher-femme">nike free run pas cher femme</a> evangelisticsoverused

7 jaar geleden

soloing malapert improvisor supersensuality <a href="http://www.grupocadena.com/lztzxt6-yves-saint-laurent-fringed-leather-shoulder-bag">yves saint laurent fringed leather shoulder bag</a> <a href="http://www.itamarberezin.com.br/wuwhn7f-Canada-Goose’ langford-parka-outlet-authentic">Canada Goose’ langford parka outlet authentic</a> <a href="http://www.riodoceexport.com.br/52k6ttn-Femmes-Air-Max-90-Noir-Blanc-Rose">Femmes Air Max 90 Noir Blanc Rose</a> <a href="http://www.grupocadena.com/5xxyff1-Classic-Small-Sac-De-Jour-Bag-In-Dark-Beige-Grained-Leather">Classic Small Sac De Jour Bag In Dark Beige Grained Leather</a> <a href="http://www.riodoceexport.com.br/g3f7la3-San-Francisco-49ers-Torrey-Smith-YOUTH-Jerseys">San Francisco 49ers Torrey Smith YOUTH Jerseys</a> refloatinglambes