Profiel Posts (9)
Blog image

Afvallen door borstvoeding?

Er zijn veel verschillende meningen over dit onderwerp, maar bij mij vlogen de kilootjes er af toen ik onze kinderen borstvoeding gaf.

Er zijn veel verschillende meningen over het onderwerp afvallen door borstvoeding. En de ervaring leert dat het ook per persoon heel verschillend kan zijn, maar bij mij vlogen de kilootjes er af toen ik onze kinderen borstvoeding gaf. En dat kwam echt niet doordat ik me aan een of ander dieet hield. Ik at echt als een slootgraver!

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Wat wordt er minimaal op de blogs gereageerd...

Ligt het aan mij of klopt het inderdaad dat er op de blogs op de nieuwe site veel minder reacties zijn dan op de oude site ??

Jammer....dat er zo weinig reacties zijn op de blogs van mama´s sinds de nieuwe site een feit is. Ik betrap mijzelf er ook op dat ik minder reacties plaats dan vroeger maar wat de reden is ???Het enigste dat ik kan bedenken is dat je nu geen berichtjes meer krijgt als er op je blog wordt gereageerd en op je reactie een reactie wordt geplaatst.  Misschien kunnen wij met elkaar  de oorzaak  vinden en wellicht kan mama-plaats er dan een oplossing voor bedenken ?

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Nesteldrang.....wie nog meer

Alles moet perfect in orde zijn voor onze 5 de spruit,wel nuttig maar af en toe ook zeer vermoeiend zowel voor mij als voor mijn huisgenoten

Inmiddels ben ik ruim 31 weken zwanger en houd ik me voornamelijk bezig met het op orde brengen van alles wat erbij komt kijken als er een kleintje bijkomt. Omdat ik last heb van hoge bloeddruk moet ik het wel een beetje doseren, maar dat blijkt wel heel lastig te zijn als je nog 4 dametjes hebt rondlopen. Gelukkig is de babywas en strijk inmiddels klaar en ligt alles netjes op stapeltjes in de commode...wat behoorlijk wat voeten in de aarde had omdat je er een meetlintje naast moet kunnen leggen, zo recht moeten mijn stapeltjes zijn ;-)  De geboortekaartjes zijn uitgezocht en de proefdruk komt eraan....daarna kunnen we de envelopjes gaan schrijven, dan is dat ook maar weer klaar. En zo is er nog wel het een en ander te doen. Door het mooie weer is het ook ideaal om de gordijnen eens lekker te wassen....het nieuwe dekbedhoes moet ook nog even gewassen en gestreken worden en ik ben een voorraadje aan het aanleggen van houdbare etenswaren alvast voor in de kraamtijd. Extra gehaktballen braden en dan in de vriezer....een paar cakes bakken en die ook maar vast in de vriezer....echt, ik wordt moe van mijzelf !! Misschien zijn er lezers die vinden dat ik er wel erg vroeg bij ben om alles te organiseren, maar ik houd er rekening mee dat ik vroegtijdig moet worden opgenomen in verband met de bloeddruk dus daar komt die haast een beetje vandaan. Helaas valt deze zwangerschap me best wel zwaar, logisch...ik ben inmiddels 41 en niet meer zo fit en gezond meer dan tijdens mijn eerste zwangerschap. Ik heb behoorlijk last van bekkenklachten en draag steunkousen omdat ik last van spataders heb.....ideaal met dit weer !! ;-)  Gelukkig kan ik ook nog wel erg genieten van het getrappel in mijn buik, en we zien allemaal erg uit naar de komst van het kleine prulletje. Er zijn vast wel meer aanstaande moeders die last hebben van nesteldrang.....leuk als je dan een reactie plaatst....ook als je er geen last van hebt !

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

schoolreis, wat leuk ...;-(

Morgen is het zover.....2 van onze 4 dametjes gaan op schoolreis. De oudste is 10 en heeft het al diverse malen meegemaakt, de jongste is 7 en gaat nu voor het eerst op een `verre `schoolreis...dus, met een grote bus mee. Wat een voorpret en wat vind vooral onze jongste het spannend ! Wat ze (gelukkig) niet weten is dat mama het liefst wilde dat het al morgenavond was en de dametjes weer veilig thuis zijn inclusief de mooie verhalen. Ben ik overbezorgd, of hoort het er gewoon bij ? Ik zie al hele scenario´s voor me....kindje kwijt, natuurlijk die van ons want ze is heel dromerig en kan zomaar niet opletten op wat er om haar heen gebeurt. Met mijn verstand weet ik natuurlijk dat er verschillende moeders meegaan, en ze allemaal in kleine groepjes worden opgedeeld. Er zal vast heel goed op ze gelet worden...maar ja....Ik realiseer me net....hier begint het grote loslaten....!!! Wat zal het nog vaak gebeuren in mijn leven als moeder van 4 meisjes, dat ik een zucht van verlichting slaak als ze allemaal weer veilig in hun nestje liggen !  Er zijn vast meerdere moeders op dit forum die dit herkennen, maar zijn er ook moeders die er geen last van hebben ?  Binnen onze eigen familie zie ik best wel verschillen in hoe de moeders daarmee omgaan. Het zal vast ook wel verschil maken wat voor karakter je als moeder hebt, en hoe je kinderen zelf zijn. Ben heel benieuwd naar de reacties !

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

mama.......dat lus ik niet.....tja, is er dan ook iets wat je wel wilt eten?

Wat is een goede aanpak om je kinderen een gezonde maaltijd te laten eten. Jackstek heeft al verschillende aanpakken geprobeerd. Lees meer!

Inmiddels zijn we 3 kinderen verder..... en nog steeds blijft het lastig om het juiste evenwicht te vinden als het gaat om het warme prakje. Onze oudste is altijd erg gemakkelijk geweest wat eten betreft, geen drama's en geen ongezellige maaltijden.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

Ben jij eerlijk over je kind ?

Onze 2de dochter heeft tijdens de zwangerschap een hersenbeschadiging opgelopen en daardoor een ontwikkelingsachterstand en hemiplegie heeft.

Ons gezin bestaat uit vader, moeder en 4 dochters, waarvan de 2de tijdens de zwangerschap een hersenbeschadiging heeft opgelopen en daardoor een ontwikkelingsachterstand en hemiplegie heeft. Als gevolg van deze problemen zit ze op een zmlk school waar het haar en ons heel goed bevalt.

Artikel lezen
5 Reacties tonen