9 jaar geleden

Bij mijn oudste dochter was ik tijdens de zwangerschap 7 tot 8 kilo aangekomen. Na de geboorte meteen weer op het oude gewicht. Toen begon het tijdperk borstvoeding. Na 9 maanden was er opeens geen melk meer (wel genoeg voorraad in de diepvries zodat ze een jaar op alleen borstvoeding kon leven). Het gevolg was wel 11 kilo aangekomen. Nadat ik gestopt was met de borstvoeding gingen de kilo's er snel weer vanaf. Ik ben benieuwd hoe het straks gaat als ons tweede kindje wordt geboren. Inmiddels 21 weken en 4 kilo verder.....

11 jaar geleden

ja, ik viel ook enorm af. Ik had al ondergewicht voor de zwangerschap en kwam tijdens de zwangerschap maar 5,5kg aan, en na de bevalling was ik meteen al 6 kg kwijt *slik*. Door de borstvoeding viel ik enorm snel af en ik voelde me ook echt lamlendig. Ik ben met een dietist gaan praten en uiteindelijk een manier gevonden om op gewicht te blijven en toch te kunnen voeden. Maar toen zoonlief een maand of 6 a 7 was, stabiliseerde alles een beetje (ik voedde nog hoor, ben pas gestopt net 16 maanden) en hoefde ik niet meer zo veel te eten.

11 jaar geleden

Ook ik heb gemerkt dat de kilo's eraf vlogen tijdens de borstvoeding. Zelfs meer dan voor ik zwanger werd terwijl ik veel dronk en goed at. Hopelijk gaat het bij de volgende ook zo. Daarnaast moet ik ook zeggen dat ik het heel fijn vond om borstvoeding te geven. Het geeft toch een bijzondere band, en hopelijk lukt het de volgende keer ook.

11 jaar geleden

Bij mij vlogen de kilos er inderdaad ook af door borstvoeding te geven. Ik ben juist gestopt met het geven van borstvoeding omdat het én erg veel energie vrat maar vooral omdat ik zoveel ben afgevallen in 4mnd tijd door bv. Voor mn zwangerschap woog ik 58kg (aankomen wilde maar niet lukken) laatste week van zwangerschap 78 kg (ik hoopte dat ik toch minimaal 60 over zou houden)en na 3mnd woog ik nog maar 54kg. Toen besloten om te stoppen met BV, ik at overigens wel gewoon normale maaltijden zoals ik tijdens zwangerschap ook deed. nu ben ik weer volop gezond en ongezond op een dag aan het eten en durf na 8mnd na bevalling nog steeds niet op weegschaal te staan om te kijken of het er weer op is.