Snap
  • Baby
  • Mama
  • Voeding
  • Gezond
  • afvallen
  • borstvoeding

Afvallen door borstvoeding?

Er zijn veel verschillende meningen over dit onderwerp, maar bij mij vlogen de kilootjes er af toen ik onze kinderen borstvoeding gaf.

Er zijn veel verschillende meningen over het onderwerp afvallen door borstvoeding. En de ervaring leert dat het ook per persoon heel verschillend kan zijn, maar bij mij vlogen de kilootjes er af toen ik onze kinderen borstvoeding gaf. En dat kwam echt niet doordat ik me aan een of ander dieet hield. Ik at echt als een slootgraver!

Eten als je borstvoeding geeft

Mijn verloskundige drukte me steeds op het hart toch maar goed te eten, want anders kwamen er afvalstoffen in de borstvoeding terecht. Ik weet zeker dat als ze gezien had wat ik op een dag naar binnen werkte ze stijl achterover was geslagen. Behalve tijdens de maaltijden grote porties (o.a tussen de middag 6-8 boterhammen met hartig beleg en daarbij nog de nodige stukken komkommer en tomaat en 2 glazen melk) ook nog de nodige tussendoortjes!

Onze jongste dochter weigerde de borstvoeding, tot mijn grote spijt moet ik zeggen, en toen werd het echt een probleem om de overbodige kilootjes eraf te krijgen. Inmiddels is ze 2 jaar en door me consequent aan de regel te houden, geen tussendoortjes en niet te veel koolhydraten, ben ik de laatste 4 maanden de overtollige kilo's kwijtgeraakt. Gelukkig....dat werd echt tijd, er werd namelijk regelmatig voorzichtig (of niet voorzichtig) geïnformeerd of nummer 5 soms op komst was.

Bij mij is het dus overduidelijk dat ik ben afgevallen door het geven van borstvoeding. Ik zag dat andere moeders juist weer aankwamen door borstvoeding te geven. Is dit bij jullie ook zo geweest of hebben jullie andere ervaringen?

Borstvoeding heeft trouwens nog veel meer voordelen.

10 jaar geleden

Bij mijn oudste dochter was ik tijdens de zwangerschap 7 tot 8 kilo aangekomen. Na de geboorte meteen weer op het oude gewicht. Toen begon het tijdperk borstvoeding. Na 9 maanden was er opeens geen melk meer (wel genoeg voorraad in de diepvries zodat ze een jaar op alleen borstvoeding kon leven). Het gevolg was wel 11 kilo aangekomen. Nadat ik gestopt was met de borstvoeding gingen de kilo's er snel weer vanaf. Ik ben benieuwd hoe het straks gaat als ons tweede kindje wordt geboren. Inmiddels 21 weken en 4 kilo verder.....

11 jaar geleden

ja, ik viel ook enorm af. Ik had al ondergewicht voor de zwangerschap en kwam tijdens de zwangerschap maar 5,5kg aan, en na de bevalling was ik meteen al 6 kg kwijt *slik*. Door de borstvoeding viel ik enorm snel af en ik voelde me ook echt lamlendig. Ik ben met een dietist gaan praten en uiteindelijk een manier gevonden om op gewicht te blijven en toch te kunnen voeden. Maar toen zoonlief een maand of 6 a 7 was, stabiliseerde alles een beetje (ik voedde nog hoor, ben pas gestopt net 16 maanden) en hoefde ik niet meer zo veel te eten.

11 jaar geleden

Ook ik heb gemerkt dat de kilo's eraf vlogen tijdens de borstvoeding. Zelfs meer dan voor ik zwanger werd terwijl ik veel dronk en goed at. Hopelijk gaat het bij de volgende ook zo. Daarnaast moet ik ook zeggen dat ik het heel fijn vond om borstvoeding te geven. Het geeft toch een bijzondere band, en hopelijk lukt het de volgende keer ook.

11 jaar geleden

Bij mij vlogen de kilos er inderdaad ook af door borstvoeding te geven. Ik ben juist gestopt met het geven van borstvoeding omdat het én erg veel energie vrat maar vooral omdat ik zoveel ben afgevallen in 4mnd tijd door bv. Voor mn zwangerschap woog ik 58kg (aankomen wilde maar niet lukken) laatste week van zwangerschap 78 kg (ik hoopte dat ik toch minimaal 60 over zou houden)en na 3mnd woog ik nog maar 54kg. Toen besloten om te stoppen met BV, ik at overigens wel gewoon normale maaltijden zoals ik tijdens zwangerschap ook deed. nu ben ik weer volop gezond en ongezond op een dag aan het eten en durf na 8mnd na bevalling nog steeds niet op weegschaal te staan om te kijken of het er weer op is.