Snap

Als het misgaat.....

Overal op voorbereid....behalve op dit....het hartje klopte niet meer. De momenten dat het misgaat zijn er dus ook.

Overal op voorbereid....behalve op dit....het hartje klopte niet meer.

Met 11 weken zwangerschap had ik de eerste afspraak met de verloskundige....bewust niet zo snel al in de zwangerschap, omdat het dan nog een poosje iets van ons samen was..! Alle onderwerpen kwamen te sprake....de verhoogde bloeddruk...enz enz. En toen de echo....waarop een kindje van 9 weken was te zien waarvan het hartje niet meer klopte.

De verloskundige....een hele bekende inmiddels na 4 zwangerschappen...was er bijna nog meer ontdaan van dan ikzelf. Het heeft echt wel een poos geduurd voor het helemaal tot me doordrong: ons kindje leeft niet meer..! Van te voren was ik heel realistisch over deze zwangerschap....er zou wat mis kunnen zijn met het kindje...als moeder van 39 loop je daar toch meer risico op.

Dat het ook niet meer kon leven daar had ik echt niet op gerekend. Mede doordat ik heftig scoorde wat betreft de bekende zwangerschapskwaaltjes...en er was geen enkel teken van een naderende miskraam...was dit echt verbijsterend voor ons.

Ik kon de  volgende dag terecht voor een echo en daaropvolgend de curretage laten doen, dit leek ons de beste oplossing omdat afwachten niet handig is met 4 kinderen om je heen en mogelijk veel bloedverlies. De curretage is heel vlot verlopen, onder narcose....en ik heb er weinig last van gehad. Nu alles emotioneel nog een plekje geven....dat kost vast wat meer tijd.

Er zijn hier vast wel meer moeders met dezelfde of vergelijkbare ervaringen....

10 jaar geleden

Hoi, Zeker hérkenbaar. Ik heb woensdag 15 mei een curretage gehad. Ik was toen ruim 12 weken zwanger, maar kindje was met 9 weken gestopt met groeien. Ik heb nog op spontane miskraam gewacht, die kwam niet. Ik had een lading pillen mee gekregen, maar ik durfde niet. Curretage met ruggenprik, viel alles mee. Nu idd plekje geven. Sept. '12 ook miskraam, toen kwam De miskraam vanzelf. Ik ben inmiddels 38 heb een pracht dochter! Wat is wijsheid? Wat willen we? Eerst alles plekje geven. Sterkte!

10 jaar geleden

Ook van hieruit heel veel sterkte voor jullie gewenst.

10 jaar geleden

Heel veel sterkte! Ik heb dit niet mee gemaakt, dus kan weten hoe moeilijk dit is. Ik hoop dat je snel alles een plakje kan geven!