Profile icon Profiel News icon Posts (15)
Blog image
  • Baby
  • baby
  • potje
  • bzc
  • babyzindelijkheidscommunicatie

3 maanden oud - Op het potje!

Ooit had ik er ergens wel van gehoord; Baby Zindelijkheids Comminicatie (ofwel BZC). Pfoe, dacht ik toen, wat een werk! Je baby op een potje zetten, en hoe weet je dat dan eigenlijk? Tot ik ineens besefte dat ik bij mijn jongste dochter herkende wanneer ze ging poepen. Zou ik dit ook kunnen?

De tweeling ligt boven heerlijk te slapen, en hun jongere zusje (2,5 maanden) sliep net zo'n 10 minuten in haar wiegje beneden. Ik plofte op de bank neer en zette de tv aan. Ze begon wat te rommelen en ik keek op. 'Ah, die gaat zo poepen.'  Dacht bij bij mijzelf.Hé. Het viel me ineens op dat ik een signaal herkende. En ja hoor, even later begon haar 'vieze luier'-huiltje. Ik herinnerde mij in een vlaag die gekke BZC. Zou ik dat kunnen?In de avond, toen heel de bubs op bed lag, ging ik eens op onderzoek uit. Na wat pagina's op internet te hebben afgelezen vond ik dit eigenlijk best wel heel cool. Ik ga dit gewoon proberen!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • #3ekindje
  • #droombevalling

Baby nummer 3 kwam totaal anders - Droombevalling!

Mijn tweeling is in 2019 geboren, ik ben ingeleid met HELLP en beviel 2 dagen na de inleiding zowel vaginaal als met een spoedsectio. Daar verloor ik 2l bloed en zat vervolgens aan het bed gekluisterd. Mijn kinderen waren prematuur en dysmatuur. Na dagen ziekenhuis mochten we naar huis en begon daar een overweldigende tijd. Ik was best bang om weer HELLP te krijgen en om weer dagen in het ziekenhuis te zitten, maar daar dacht deze dame anders over...!

Ik werd zwanger toen de tweeling 10 maanden was. Het was een totaal andere zwangerschap, die ik zelfs zwaarder heb ervaren als de tweelingzwangerschap. Ik was nu bijna alle dagen misselijk en moest zorg dragen voor 2 dreumissen. Ze konden niet lopen tot 16 en 18 maanden wat ervoor zorgde dat ik ze overal nog naartoe moest tillen; de trap op, naar de auto, enz.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • tweeling
  • lachen
  • aandacht

Zij is ook leuk hoor...

Mijn zoontje is een hele enthousiasteling. Hij hoeft maar een ander te zien en er verschijnt een big smile op zijn gezicht. Hij is enorm schattig en sociaal. Geen wonder dat mensen hem veel aandacht geven. Maar ondertussen zit zijn tweelingzus naast hem in de wagen... en niemand kijkt naar haar.

Mijn tweeling is bijna 6 maanden. Het zijn vaak vrolijke kindjes.Mijn zoontje is een hele vrolijke open baby. Hij lacht naar iedereen, speelt graag vlieg spelletjes en zodra je begint te praten giert hij van geluk. Mijn dochter, zijn tweelingzus, is wat rustiger. Ze is erg selectief in haar lachen, maar ze vindt het heerlijk om te kletsen. Ze probeert echt geluidjes terug te maken en in haar ogen zie ik het plezier dat ze heeft, niet zozeer in de vorm van een lach.Het is prachtig hoe deze twee kinderen zo verschillend zijn. Nu al zie je karaktereigenschappen die hen vormen.Er is alleen een ding heel jammer... Ja, mijn zoon is heel leuk en sociaal, maar iedereen geeft hém alleen aandacht. Ze praten met hem, willen hem vasthouden en spelen met hem.En zijn zus? Die laten ze liggen. Vaak proberen ze wel wat, zeggen ze even hallo, maar dan gaan ze snel naar meneer terug. Ze wordt vergeten lijkt wel.Nu heeft ze er denk ik geen last van, maar ik kan me goed voorstellen dat dat straks wel gebeurt. Ze is prachtig zoals ze is, en ze vindt het ook heel leuk om contact te hebben, alleen uit dat op een andere manier.Het doet pijn om te zien dat mensen vaak zeggen dat hij zo leuk is, maar ze vergeten haar.Zij is óók leuk! Je moet haar alleen een kans geven om open te bloeien en even te wennen aan een nieuw gezicht. Maar dan kletst ze erop los. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • pijn
  • Osteopaat
  • Moedergevoel
  • Osteopathie

Luister nou toch! Ze heeft écht pijn!

Je moeder gevoel weet het; er is iets mis. Maar wat? Niemand gelooft je, en dan?

Mijn bevalling van de tweeling was een heftig iets. Zowel ik als mijn dochter hingen aan een zijde draadje. Zij werd geboren met een spoedkeizersnede en heeft ongeveer 10 minuten beademing nodig gehad voordat ze op gang kwam. Ze was klein (42 cm) en woog maar 2170 gram.Als je haar ging verschonen had je een schriel beentje vast, bang om het te breken.De eerste maand was het goed, ze at en sliep en huilde hier en daar wat, logisch, want ze was prematuur. Toen ze wat steviger werd en ook wat ouder, begon de ellende.Ze begon met overstrekken, ontzettend veel krijsen, vreemd drinken en een vreemde ademhaling. Ze wilde niet meer kijken naar speelgoed, mij, of wat dan ook. Ze keek of altijd omhoog, of sloot haar ogen als het teveel was.Ik wist dat er iets mis was, maar wat? 

Artikel lezen
3 Reacties tonen