Snap
  • Baby
  • tweeling
  • lachen
  • aandacht

Zij is ook leuk hoor...

Mijn zoontje is een hele enthousiasteling. Hij hoeft maar een ander te zien en er verschijnt een big smile op zijn gezicht. Hij is enorm schattig en sociaal. Geen wonder dat mensen hem veel aandacht geven. Maar ondertussen zit zijn tweelingzus naast hem in de wagen... en niemand kijkt naar haar.

Mijn tweeling is bijna 6 maanden. Het zijn vaak vrolijke kindjes.Mijn zoontje is een hele vrolijke open baby. Hij lacht naar iedereen, speelt graag vlieg spelletjes en zodra je begint te praten giert hij van geluk. Mijn dochter, zijn tweelingzus, is wat rustiger. Ze is erg selectief in haar lachen, maar ze vindt het heerlijk om te kletsen. Ze probeert echt geluidjes terug te maken en in haar ogen zie ik het plezier dat ze heeft, niet zozeer in de vorm van een lach.Het is prachtig hoe deze twee kinderen zo verschillend zijn. Nu al zie je karaktereigenschappen die hen vormen.Er is alleen een ding heel jammer... Ja, mijn zoon is heel leuk en sociaal, maar iedereen geeft hém alleen aandacht. Ze praten met hem, willen hem vasthouden en spelen met hem.En zijn zus? Die laten ze liggen. Vaak proberen ze wel wat, zeggen ze even hallo, maar dan gaan ze snel naar meneer terug. Ze wordt vergeten lijkt wel.Nu heeft ze er denk ik geen last van, maar ik kan me goed voorstellen dat dat straks wel gebeurt. Ze is prachtig zoals ze is, en ze vindt het ook heel leuk om contact te hebben, alleen uit dat op een andere manier.Het doet pijn om te zien dat mensen vaak zeggen dat hij zo leuk is, maar ze vergeten haar.Zij is óók leuk! Je moet haar alleen een kans geven om open te bloeien en even te wennen aan een nieuw gezicht. Maar dan kletst ze erop los. 

Zelf vind ik het heerlijk om haar uit te kleden. Ze giert er dan op los. En dan komt er de opmerking: hé zij lacht ook?!Ja, natuurlijk lacht ze. Ze is ook gewoon 'normaal'. Zij is óók leuk. Ze schrikt alleen van situatie veranderingen en moet even de prikkels verwerken voordat er een lachje uitkomt.Geef haar de tijd. Je zou haar eens naar haar broertje moeten zien lachen, en hij naar haar. Hij geeft haar wel de tijd.

4 jaar geleden

Hoi, Ik herken het wel. Ik heb maar 1 zoontje van 1,5. Maar ik krijg vaak de opmerkingen dat hij niet terug lacht of zwaait. Hij moet altijd wennen aan situaties en is niet iemand die meteen contact zoekt met anderen.

4 jaar geleden

Ik ben zelf 1 van een tweeling en was hier hetzelfde. Mijn tweelingzusje lachte iedereen tegemoet en trok bekijks. Ik werd Idd soort van vergeten. Maar is goed gekomen ik heb daar geen last van ik sta niet graag in de belangstelling dus ben juist blij dat de aandacht altijd naar mijn zus ging. Is misschien dus gewoon de aard van de kindjes en is je dochter misschien wel blij dat ze niet directie op vreemde hoeft te reageren. En voor haar broertje misschien ook een soort bescherming van zijn zusje zo van als ik gek en leuk die heeft mijn zusje tijd om te wennen.

4 jaar geleden

Hoi! Wat een dotjes allebei zeg! Ik herken dit wel hoor. Ook al heb ik geen tweeling.. Mijn oudste keek iedereen altijd aan met een grote frons en geen lachje op zijn gezichtje hoor. Mijn jongste daarin tegen, die zette altijd een grote glimlach op naar iedereen. En inderdaad hij kreeg altijd meer aandacht. Nu zijn ze 10 en 6 jaar en er is nog niks veranderd. Dit is het karakter van de jongens en mijn oudste vind het heerlijk dat hij niet zoveel aandacht krijgt. Hij vind dat dus echt verschrikkelijk! En ik weet zeker dat jij als moeder ze allebei evenveel veel aandacht geeft en dat is het aller belangrijkste!❤❤