Snap
  • Bevallingsverhalen
  • #3ekindje
  • #droombevalling

Baby nummer 3 kwam totaal anders - Droombevalling!

Mijn tweeling is in 2019 geboren, ik ben ingeleid met HELLP en beviel 2 dagen na de inleiding zowel vaginaal als met een spoedsectio. Daar verloor ik 2l bloed en zat vervolgens aan het bed gekluisterd. Mijn kinderen waren prematuur en dysmatuur. Na dagen ziekenhuis mochten we naar huis en begon daar een overweldigende tijd. Ik was best bang om weer HELLP te krijgen en om weer dagen in het ziekenhuis te zitten, maar daar dacht deze dame anders over...!

Ik werd zwanger toen de tweeling 10 maanden was. Het was een totaal andere zwangerschap, die ik zelfs zwaarder heb ervaren als de tweelingzwangerschap. Ik was nu bijna alle dagen misselijk en moest zorg dragen voor 2 dreumissen. Ze konden niet lopen tot 16 en 18 maanden wat ervoor zorgde dat ik ze overal nog naartoe moest tillen; de trap op, naar de auto, enz.

Vooral het einde van de zwangerschap zat ik er echt doorheen. Mijn bloeddruk begon te schommelen en ik vreesde dat ik weer HELLP zou krijgen.Ook was dit kindje aan de grote kant, wat de gyn weer spannend vond.We besloten uiteindelijk om mij in te leiden met 38.4. Ze wilden niet voorbij de 39 weken ivm de bloeddruk en herhalingskans op HELLP, en ik was het daar 100% mee eens. Wél weer een inleiding! Ik was benieuwd hoe lang het zou duren. Ja, het was mijn tweede bevalling, maar we waren niet eens 39 weken op weg, ofwel - is mijn lichaam hier wel klaar voor?

De dag voor de inleiding maakte ik een lijstje van wat ik de volgende ochtend nog even wilde doen. Wasje ophangen, hond wegbrengen voor mocht het allemaal lang duren, enz.Tevreden ging ik slapen en werd ik ineens rond 1:30 wakker. Dit zijn weeën. Ik voel ze.Hup, de timer aan. Ik had al 2 weken voorweeën, maar dit voelde wat heftiger. Tussen de eerste 3 weeën zaten 7 minuten, daarna volgden ze om de 5. Ik timede voor ongeveer 1uur en 15min, waarna ik mijn rug en mijn benen ook voelde tijdens een wee, en besloot het ziekenhuis te bellen, gewoon om te vragen wat zij wilden dat ik deed.Zij wilden dat ik kwam. Mijn man was ondertussen al wakker en we kleedden ons aan en pakten de tas.Het ziekenhuis is zowat om de hoek, dus binnen een paar minuten stond de auto geparkeerd. De weeën kwamen nog steeds om de 5 minuten en aangekomen op de verlosafdeling werd ik aan de CTG gelegd. Het was ongeveer 3uur 's nachts. We wachtten een uurtje en kregen toen een verloskundige aan ons bed. Na een controle werd er 1cm vastgesteld en weeën om de 5 minuten bleven aanhouden. Na 2 uur wilden ze nog eens komen controleren. Ik wilde dat mijn man zijn rust pakte, dus ging hij slapen, en ik onder de douche. Ik klaagde nog wat tegen mezelf dat ik mijn was niet had opgehangen en zuchtte de weeën weg.Rond 5:30 moest ik weer aan de CTG zodat er om 6u weer een controle kon plaatsvinden. 3cm! We zijn echt op weg! Over 2uur weer controle. Ik moest aan de CTG blijven liggen vanwege mijn complicaties bij de vorige bevalling.

Ik belde mijn moeder rond 7u, want ik wilde graag dat ze bij de bevalling zou zijn. Ze kwam rond 7:30 aan in de kamer waarbij ik echt wel flinke weeën had. Zoals zij het noemt: 'Ik kon gelijk aan het werk!' Ze pufte mee en stond samen met mijn man naast mij.Om 8uur controle - 5cm. Zullen we je vliezen breken? - Ik twijfel even - Ja, doe maar.Om 8:35 worden de vliezen gebroken, en toen ging het ineens heel snel. Ik wist bijna niet wat mij overkwam. De verloskundige had aangegeven dat ik bij persdrang gelijk moest bellen. Voor mijn gevoel was dat al héél snel, en achteraf klopt dat ook. Een snelle check om 9:05 en ik had 10cm! Ready - set - GO.Luisterend naar mijn lichaam en naar de verloskundige kwam om 9:20 onze prachtige dochter ter wereld. Op 18 juni, op de datum van inleiding met 38.4, had ze echt geen hulp nodig hoor. Ze kon zichzelf wel aandienen!Met een prachtig gewicht van 3615 gram was ze kerngezond. Na een lange knuffeltijd (die ik nog niet eerder had gehad, wat ik dus zó bijzonder vond), werd ze door papa aangekleed terwijl ik in de douche sprong. Ik had geen scheuren o.i.d. aan de bevalling over gehouden en voelde mij eigenlijk prima. Daarna kwam er al snel woord. 'Als je hebt geplast mag je naar huis'. Een klein uurtje later drukte ik op het belletje en werden de ontslagpapieren klaargemaakt. Om 13:00 kwamen we terug thuis aan en stond de kraamverzorgster op de stoep.Inmiddels is de kraamweek voorbij, en ons prachtige meisje doet het geweldig. Ze slaapt en eet goed, ik weet niet wat ik meemaak!Het gaat echt verbazingwekkend goed! Grote broer en zus wennen goed aan hun zusje, en wij genieten vollop!