Profile icon Profiel News icon Posts (15)
Blog image
  • Zwanger

15. Ik word gek van de zenuwen

Het eerste trimester is voorbij. Daarmee is de kans op een miskraam, aanzienlijk afgenomen. Maar toch...

Opgelucht was ik, toen ik vorige week eindelijk de 13 weken voorbij ging. In gedachte sloot ik de grootste risico periode af. Ik wist, dat ik me snel beter zou gaan voelen, althans dat hoopte ik. Want zeker weten doe je het niet. De lichamelijke klachten zijn zeker afgenomen. Maar nu wordt het mentaal juist zwaar.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

14. Waar gaat de tijd heen?

Sinds de laatste echo, 1 week geleden, is de tijd gevlogen en heb ik nog niet meer eens kunnen schrijven.

Ik ga terug naar 31 januari, de termijnbepaling. Ik wist inmiddels dat ik een 10-11 weken zou zijn. Van mijn 1e zwangerschap herinnerde ik me, dat ze tot 12 weken inwendige echo's maken. Dus bewust een afspraak gemaakt onder schooltijd, zodat m'n zoontje niet mee zou kunnen gaan. Alleen bleek hij op de dag zelf, buikgriep te hebben, dus hebben we oppas geregeld. Er werd wel flink geprotesteerd. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

En er is weer spanning en onzekerheid

Het is zaterdag 10 weken geleden dat ik een miskraam heb gehad. We gaan weer een nieuwe fase in.

Ongemerkt gaan de weken voorbij. De miskraam heb ik al een redelijk plekje kunnen geven. Een enkele keer, dat het terug komt. Meestal gaat dat gepaard met iets wat ik op tv zie. Maar echt huilen doe ik niet meer. Gelukkig maar. Mijn zoontje zit zo nu en dan naar de sterrenhemel te kijken en zegt dat hij de baby ziet. Ik laat hem maar. Hij blijft er niet in hangen.

Artikel lezen
3 Reacties tonen