Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Mama

Keuzestress tijdens mama worden en mama zijn

Of je nu mama wordt of mama bent..keuzes bepalen de weg die je neemt. Vragen blijf je houden. Altijd.

Zwanger. Oh jee, welke naam geven we ons kindje? Willen we prenataal onderzoek? Zo ja, waarom, zo nee waarom niet? Vroege echo? Wie vertellen we het als eerste? En hoe snel? Willen we weten wat het wordt? En dan die naam....die naam! Wil ik een angelsound? Wiegje of ledikantje? Eigen kamer of bij ons? Hadden we nu al een naam? De kinderkamer...Roze? Blauw? Oranje? Groen? Wat voor verf? Kan dat geen kwaad? Mag ik dat wel eten? Of drinken? Oh jee, die geboekte vakantie..mag ik wel vliegen? Wil ik wel vliegen? De naam! We hebben nog geen naam! Borstvoeding of flesvoeding? En die naam..................

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

A touch of Down, A touch of the heart.

Hoe blij je kan zijn als moeder als de wereld je kind accepteert zoals het is.

Toen je net was geboren maakte ik me wel eens zorgen. Hoe zouden mensen naar je kijken? Op je reageren? Want anders is niet altijd gewenst in deze wereld. En anders ben je. Je hebt 1 chromosoompje teveel...trisomie 21. Beter bekend als het syndroom van Down. Inmiddels ben je 3.5. En de spil van ons bestaan. Wat zijn we trots. Elke dag weer. Wat worden we blij van je. Je doorzettingsvermogen. Je vermogen in het nu te leven. Je blijheid, je verdriet. Alles is puur. Je trots als je weer een mijlpaal behaald, weer iets nieuws onder de knie hebt. En nee, het leven is niet altijd makkelijk met jou. Maar met welk kind is dat wel? Gelukkig geeft het leven geen garanties.

Artikel lezen
24 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond

Het syndroom van Down en de NIPT

Waarom de routinescreening naar het syndroom van Down mij zo raakt, en waarom ik vind dat de overheid hiermee een verkeerd signaal afgeeft.

Ik ben mama. Mama van een prachtige zoon. Een prachtige zoon met het syndroom van Down. En nee, dat hij Down zou hebben wisten we niet tijdens de zwangerschap. Dat wilden we ook niet weten. Want het zou geen consequenties hebben, het zou alleen tot extra zorgen leiden. En daarbij...dat zou ons toch niet overkomen? Ook al was ik al wat ouder?

Artikel lezen
43 Reacties tonen