8 jaar geleden

Ik gebruik dagelijks het woord mongool, ik probeer dit niet te doen. Maar als er weer zo'n gek is die niet een rotonde op durft te rijden kan het woord toch niet meer ingeslikt worden. Los van dat heeft het woord voor mij helemaal niets te maken met het syndroom van down. Mensen met een chromosoom meer of minder zijn voor mij vooral leuke en vriendelijke mensen. Laten we eerlijk zijn, ze lachen altijd!

8 jaar geleden

Mijn oom had het syndroom van down. Ik ben er dus mee opgegroeid en daardoor nooit ermee gescholden. Mijn kindje is beperkt door hersenschade, opgelopen tijdens de geboorte. Het kwetst mij al als mensen doen alsof ze " mongool" zijn. Je hebt veel meer het idee dat jij degene bent die je kindje moet verdedigen omdat hij het zelf niet kan. Ik snap echt helemaal wat je bedoeld! Mijn moeder zegt altijd daarom is Roan beter af bij jou dan bij iemand die zo doet, die zouden het waarschijnlijk niet aankunnen om een kindje te hebben met iets meer gebruiksaanwijzing! Je heb een prachtige zoon!

8 jaar geleden

Het kan een zorg zijn, maar ook zulke lieve schatten, knuffelaars. Ze geven veel liefde. Dat het zonder pardon wordt geaborteerd kan er bij mij niet in. Net of het dan geen "echt" mens is. Geniet van je zoon!

8 jaar geleden

Ik vind het ook een scheldwoord en het wordt in elk geval zo gebruikt. Het hoort niet. Mijn moeder zei altijd wat verschrikkelijk dat iemand een mongooltje heeft gekregen. Ik durfde daar niet tegenin te gaan, maar vond het wel moeilijk dat ze dat zei. Waarom verschrikkelijk? Het is niet wat je hoopt, natuurlijk, maar verschrikkelijk is als je kindje overlijdt. Het steekt mij altijd als iemand zoiets zegt over kinderen met down syndroom. En ik denk dat er maar weinig moeders zijn die vinden dat hen iets verschrikkelijks is overkomen.