Profiel Posts (13)
Blog image

Borstvoeding geven in het openbaar

Ongetwijfeld zijn de eerste uitstapjes met je pasgeboren baby van korte duur. Je kunt het waarschijnlijk zo plannen dat je weer thuis bent tegen de tijd dat je baby honger krijgt. Vanzelf komt het moment dat je verder weg gaat en langer van huis bent. De eerste keer kan dat best spannend zijn. Zul je het halen om voor de volgende voeding weer thuis te zijn? Zo niet, lukt het aanleggen wel of zal er niet iemand iets van zeggen dat je borstvoeding geeft?

Artikel lezen
11 Reacties tonen
Blog image

Tepelhoedje, vloek of zegen?

Eén hulpmiddel dat ik vaak tegenkom, tepelhoedjes, wil ik verder toelichten. Lees de hele blog van lactatiekundige over het tepelhoedje.

Soms kan ik me oprecht verbazen over de hoeveelheid spullen die ouders hebben gekocht om de borstvoeding te redden. Als ik op consult kom zie ik bij de ouders vaak een hele uitstalling: kolf, kolfsetjes, speciale ‘borstvoedingvriendelijke’ fles, spuitjes, slangetjes, zoogkompressen, zalfjes en tepelhoedjes.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

Te weinig? Of juist teveel?

Problemen met borstvoeding, zoals bij deze moeder, kom ik in mijn lactatiekundige praktijk regelmatig tegen. Ze wil heel graag borstvoeding geven en is daarom bij mij op borstvoedingscursus geweest. De zwangerschap was een fijne periode en ook de bevalling is voorspoedig verlopen. Inmiddels is ze de trotse moeder van een twee weken oude zoon.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

Goed genoeg moeder

Vragen die veel aanstaande moeders, als ze zwanger zijn van een volgende baby, mij stellen: hoe ga ik dat straks in hemelsnaam doen? Mijn zorg en aandacht verdelen? Doe ik mijn oudste tekort door nog een kindje te krijgen? Hoe doe ik dat met borstvoeding? Hoe zorg ik voor mijn baby, als de oudste steeds om mijn aandacht vraagt?

Artikel lezen
0 Reacties tonen