11 jaar geleden

Lekker belangrijk wat een ander van mijn keuzes met betrekking tot mijn kind vinden. Ik ben in het ziekenhuis met ruggenprik bevallen en heb nadat ik 1x had geprobeerd borstvoeding te geven besloten dat ik toch maar voor de fles ging. Vond het gevoel helemaal niet prettig. Overigens merk ik niets van dat "gezeik" waar men hier over praat. Mensen weten waarschijnlijk wel dat ik mij er geen reet van aan trek. :)

11 jaar geleden

Ik ben 61 jaar en bevallen in 1979 en 1985, twee zonen. Het is triest om te moeten constateren dat er in al die jaren niets, maar dan ook helemaal niets is veranderd !

11 jaar geleden

Er is altijd gezeik.. en heb me lekker niets van al die mensen aan getrokken die dat gezeik veroorzaakten... wel heb ik het voeden en mijn borsten gehaat.. maar dat kwam door mijzelf 'omdat ik het persoonlijk zooooograaaaaag wilde om driekwart jaar non-stop te kolven voor mijn doodzieke couveusekindje'.. En ja, gezeik van mensen die op bezoek waren omdat ik een half uur in een ander kamertje ging zitten om melk af te tappen..... gezeik van mensen omdat ze vonden dat ik er maar mee moest stoppen omdat ik zo moe was...Gezeik van mensen omdat ze het allemaal beter wisten op wat voor een manier ik mijn dochter moest aanleggen, zodat het borstvoeden wel zou lukken... Gezeik van mensen als ik besloot om een leuk afspraakje te beëindigen om 20.00 uur en er snel vandoor ging naar huis omdat mijn borsten op exploderen stonden....En ja, mijn borsten deden het voortreffelijk! Wat een productie! Maar wat voelde ik mij een melkkoe met 2 van die zuignappen er boven op.. verschrikkelijk.. maar ik wilde zo graag voor haar! En niemand (zelfs mijzelf niet) heeft mij er van kunnen weerhouden... Neem van mij aan... er is hoe dan ook 'altijd gezeik' (waar ik dus laatst achter kwam toen mijn vriendin borstvoeding aan het geven was op het terrasje)... dus conclusie; Er is hoe dan ook altijd gezeik, Doe lekker wat jij zelf wil, en voel je vooral niet schuldig om de keuze die 'jij' hebt gemaakt.

11 jaar geleden

En niet te vergeten als je bv geeft moet je het Altijd zelf doen ik heb onze dochter 5weken bv gegeven en ik vond het niet leuk. Geen pijn klachten maar het was gewoon vermoeiend, en ik viel bijna flauw tijdens het voeden in het begin en dan het gesmeer door gebruik van tepelhoedjes daarbij een onrustig dametje met spruw. En een gestreste en verdrietige moeder. Met onze tweede besloten de fles te doen wat een genot... Onze kleine man is nu 8weken en ik weet nu wat genieten is van je kinderen. Ik heb geen negatieve reacties gehad misschien scheelt dat wel maar ik was ook heel stellig geen bv meer voor mij. Als het goed gaat geniet r dan van! Anders volg je gevoel en ga je eigen weg!