Profile icon Profiel News icon Posts (6)
Blog image
  • Mama

Van stay at home mom naar working mom

Na de zwangerschap van de tweede heb ik een lange periode thuis gezeten, nu weer werken. Heerlijk om weer te werken en toch zo dubbel!

Tijdens mijn tweede zwangerschap liep mijn contract af, helaas was dit mijn derde contract en ik wist dat er geen vast contract niet in zit. Aan de ene kant heerlijk, want ik kon rustig van mijn kinderen genieten. Aan de andere kant miste wij wel een inkomen. Natuurlijk heb je wel de ww uitkering, maar dat is toch anders. Ondanks dat ik het heerlijk vind om bij mijn kinderen te zijn, heb ik geen vier jarige studie voor niets gedaan. En daarnaast is het eigenlijk stiekem ook heerlijk om de deur uit te kunnen gaan en geen babypraat, maar volwassenenpraat. Ja, moeders dit mag je prima vinden! 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Oh nee een lekke band met de babboe!

Iedereen kent het wel. Lekker aan het fietsen en dan ineens een lekke band! Dat had ik ook, maar dan met de bakfiets.

Afgelopen woensdag had ik een hele lijst met taken om af te werken. Woensdag is de dag dat ik even een dagje voor mezelf heb, wat ik dan ook standaard helemaal vol plan met alles wat met kinderen soms wat minder handig is om te doen. Zo ook even snel de stad (even snel zit er met kinderen gewoon niet in voor mij). Ik was nog net niet de straat uit toen ik al wel een vreemd geluid hoorde. Ik dacht dat het iets was dat tegen de fietsband aan schuurde. Een papiertje of iets. Op een gegeven moment merkte ik dat ik nogal schuin hing, dit terwijl de weg redelijk gelijk was. Met een driewieler bakfiets hel je namelijk nogal naar een kant wanneer je een ongelijke weg hebt of over een putdeksel fietst. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Voor het eerst op de weg met de Babboe Curve

Eindelijk was het zo ver! De babboe curve zou geleverd worden! Het was heerlijk weer, dus betekende testtijd!

Op vrijdag 10 april was het dan zo ver! De bakfiets zou geleverd worden. De fiets werd al heerlijk vroeg op de dag geleverd. We hadden dan ook de hele dag om te fietsen. Toen de fiets geleverd werd hebben de bezorger en ik de fiets uitgepakt en zijn de fiets nagelopen. Alles was helemaal prima en ook mijn dochter Nora keurde de fiets goed! Het was tijd voor een testritje! Mijn dochter wilde graag mee. Mijn zoontje Lucas lag lekker te slapen, dus had alles voor elkaar. Als eerste stapte ik al verkeerd op de fiets, gelukkig had ik het snel door. Toen ik een stukje had gefietst, wilde ik weer keren om terug te fietsen. Nou dat heb ik geweten. Ik had al wel gelezen dat het fietsen op een bakfiets toch echt wel anders was. Dit klopt! De fiets heeft namelijk een behoorlijke draaicirkel! En hoe wel ik mezelf daarop wel had voorbereid, is het toch altijd anders wanneer je daar werkelijk fietst. Man, man, man, wat was dat wennen zeg! 

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

We gaan de zomertijd weer in!

De zomertijd in weer ingegaan. Dit betekende een uur minder slaap. Kinderen en baby's kunnen hier soms even last van hebben.

Het ene kind heeft er 'last' van, de ander gaat op het gewone schema door. Zo ook in ons huis. Nadat mijn zoontje buikgriep heeft gehad, wordt hij 's nachts weer wakker. Helaas gaat het dan ook altijd om een heerlijke poepluier. Soms wil hij dan ook een fles, de andere keer gaat hij gewoon weer lekker slapen. Normaal gesproken slaapt Lucas, met een keer wakker worden erbij, tot 06:30/07:00 uur. Dus ik was wel heel benieuwd hoelaat hij vandaag wakker zou worden. Je zou dan denken; in de wintertijd 06:30/07:00 uur, dus zomertijd 07:30/08:00 uur. Niets is minder waar. Gelukkig werd Lucas niet midden in de nacht wakker vanwege een poepluier, vandaag was dat (zomertijd) 06:00 uur. Toch is hij nog even gaan slapen, maar een klein uurtje later werd hij weer wakker. Nou even snel de poepluier verschonen en weer slapen (dacht ik). Maar nee, meneer was klaarwakker. Klaar om de nieuwe dag te beginnen. En netjes om 07:00 uur (zomertijd). Dit noem ik nou echt; 'The sky is awake, zo i'm awake!' (Disney, Frozen). Mijn heerlijke ventje, gewoon het normale schema aanhouden. Niets niet moeilijk doen met zomertijd:)! 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding

Wordt deze dan een 'lastige' eter?

Mijn dochter is een absolute bourgondiër. Ook als baby at ze alles wat we voor haar maakten. Met mijn zoontje is dat echter anders.....

Toen mijn zoontje 4 maanden oud was, keek hij ons het eten uit de mond. Alle signalen waren er dat hij toe was aan vast voedsel. Dus dan mag je eindelijk beginnen met een groente of fruithapje. Ik keek er zo naar uit, want mijn dochter was dat een feest. Dus eigenlijk ging ik er automatisch vanuit dat dit ook zo zou zijn met mijn zoontje. Niets is minder waar, helaas. Alles spuugt hij weer naar buiten. Nou was hij nog maar 4 maand en dus koos ik ervoor om er nog even mee te wachten. Dan maar een maandje daarna. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Gezond

Mama, ziek zijn is stom!

Ziek zijn is nooit leuk. Ik vind het bij mezelf als heel vervelend, maar bij mijn kinderen blijf ik het nog veel verschrikkelijker vinden!

Afgelopen donderdag vond ik mijn zoontje al anders dan normaal. Maargoed het zou van alles kunnen zijn natuurlijk. Denk aan sprongetjes, doorkomende tandjes (met 6 maand dat immers ook mogelijk) of gewoon een baaldag. Temperatuur was prima, dus niets aan de hand. Helaas was deze gedachte van korte duur. De volgende dag bleef niets binnen. Elk hapje en fles kwam er met grote golven uit. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.