Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Oh nee een lekke band met de babboe!

Iedereen kent het wel. Lekker aan het fietsen en dan ineens een lekke band! Dat had ik ook, maar dan met de bakfiets.

Afgelopen woensdag had ik een hele lijst met taken om af te werken. Woensdag is de dag dat ik even een dagje voor mezelf heb, wat ik dan ook standaard helemaal vol plan met alles wat met kinderen soms wat minder handig is om te doen. Zo ook even snel de stad (even snel zit er met kinderen gewoon niet in voor mij). Ik was nog net niet de straat uit toen ik al wel een vreemd geluid hoorde. Ik dacht dat het iets was dat tegen de fietsband aan schuurde. Een papiertje of iets. Op een gegeven moment merkte ik dat ik nogal schuin hing, dit terwijl de weg redelijk gelijk was. Met een driewieler bakfiets hel je namelijk nogal naar een kant wanneer je een ongelijke weg hebt of over een putdeksel fietst. 

Ik dacht dus laat ik toch maar even kijken. Nou daar stond ik dan! Met een compleet lege band, geen idee wat gebeurd was en nog erger hoelang dit al zo was. Ik merkte het namelijk behoorlijk laat voor mijn gevoel. 

Een geluk bij een ongeluk stopte ik direct voor een fietsenmaker! De man die bij het winkeltje van de fietsenmaker hoorde hielp mij de fiets naar binnen te brengen. Nou dat was ook nog wel een dingetje! Gelukkig dat ze extra grote deuren hebben! Eenmaal binnen kon de fietsenmaker al vrij snel zeggen dat er glas in de band zat. Jaja altijd zo blij met mensen die met glas gooien (of laten vallen) en niet opruimen! Binnen en buitenband waren kapot. Binnenband moest wel vervangen worden. Nou heel eerlijk was ik al blij dat het direct gemaakt kon worden. 

De fietsenmaker bekeek de fiets en vroeg ik hij mij beviel. 'Goed' :gaf ik aan. Vervolgens kreeg ik een heel verhaal over babboe die niet goed was en mensen die hij kende die de fiets terug gebracht hadden. Dit zou ik ook makkelijk op google kunnen vinden. Hij gaf aan een ander merk bakfiets te hebben die veel beter was. Je kent het wel, het standaard verkoop verhaaltje. 

Aangezien ik even moest wachten en er een park om de hoek was. Ben even gaan zoeken op google. En ja natuurlijk zijn er slechte ervaringen te vinden over de bakfiets. Voornamelijk over de elektrische trapondersteuning en dan vooral de accu. En over de banden die snel kapot gaan (en dan niet van een stuk glas erin). Naast de slechte ervaringen heb ik ook genoeg ervaringen gelezen over hele positieve mensen. En heel eerlijk ben ik tot nu toe ook nog heel tevreden. Op een lekke band na heb ik echt nog niets met de fiets gehad. Terwijl ik in sommige verhalen las dat het direct vanaf het begin al drama was. De accu van deze fiets werkt prima en ik kan er lang mee fietsen. Nou gebruik ik hem ook niet heel veel. Alleen met opstappen en wanneer ik tegen de wind in moet fietsen of een heuveltje op moet. Dat is het echt lang leve de trapondersteuning! 

Je moet de bakfiets ook niet al gewone fiets beschouwen. Dit je kunt er ook niet als een gewone fiets op fietsen. Niet met een redelijke snelheid door de bochten gaan, maar gewoon rustig. En ja, natuurlijk fietst de bakfiets zwaarder. Je hebt immer ook meer gewicht wat je moet duwen. 

Gelukkig was de fiets binnen een half uurtje weer helemaal klaar voor de start en heb ik, met een kleine onderbreking, mijn takenlijstje af kunnen werken! 

's avatar
9 jaar geleden

Alsof je na zo'n praatje ineens je bakfiets gaat inruilen voor een andere. haha. Overal zitten voor en nadelen aan, maar ik denk dat Babboe een goed merk is. En natuurlijk kun je er niet mee door de bochten scheuren. Zou het knap vinden als mensen dat wel kunnen trouwens. Gelukkig ben jij erg blij met je bakfiets en kunnen wij er ook een beetje van meegenieten! ;)

Annemiek2's avatar
9 jaar geleden

Nou zeg das ook niet een leuke ervaring van de fietsenmaker, maar goed dat je niet gevraagd bent om hem te testen en wel de bakfiets. Balen van die lekke band. Het is wel raar als je met een bakfiets aankomt dat hij je een andere wil verkopen omdat deze niet goed zou zijn volgens deze man. Zou hij jaloers geweest zijn omdat je wel daar een bandje liet plakken maar niet daar geweest bent voor een bakfiets die je eigenlijk gekregen hebt om te testen? Zolang jij er maar plezier van deze bakfiets hebt is het goed. Verder maar laten kleppen.

's avatar
9 jaar geleden

Tsja mensen delen graag hun mening over iets. De een is al tevreden met dit waar de ander er weer ontevreden mee is. Ik blijf toch fan van de Babboe! Gelukkig is je fiets zo snel gemaakt!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij dionne_entjes?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.