Snap
  • Baby
  • Voeding

Wordt deze dan een 'lastige' eter?

Mijn dochter is een absolute bourgondiër. Ook als baby at ze alles wat we voor haar maakten. Met mijn zoontje is dat echter anders.....

Toen mijn zoontje 4 maanden oud was, keek hij ons het eten uit de mond. Alle signalen waren er dat hij toe was aan vast voedsel. Dus dan mag je eindelijk beginnen met een groente of fruithapje. Ik keek er zo naar uit, want mijn dochter was dat een feest. Dus eigenlijk ging ik er automatisch vanuit dat dit ook zo zou zijn met mijn zoontje. Niets is minder waar, helaas. Alles spuugt hij weer naar buiten. Nou was hij nog maar 4 maand en dus koos ik ervoor om er nog even mee te wachten. Dan maar een maandje daarna. 

Toen hij 5 maanden oud was, heb ik weer geprobeerd. Gelukkig ging het nu wel iets beter. Hij hield tenminste wat binnen... Nu is hij 6,5 maand. Groente gaat er met gemak in, daar smult hij gelukkig wel van! Maar fruit blijft een drama. We hebben al verschillende soorten fruit geprobeerd, maar alles komt er net zo hard weer uit. 

Ik vind het vervelend dat het mij zo frustreert, want wat kan ik doen zodat hij wel fruit gaat eten?! Ik vind het belangrijk dat hij genoeg groente en fruit eet. Het lukt mij nu om een paar kleine hapjes fruit binnen te krijgen. Ik hoop dat het met de tijd beter zal gaan. Mochten jullie tips hebben, hoor ik dit graag! 

Het grappige hieraan is, dat een klein beetje er vanuit gaat dat je kinderen daarin wel een beetje hetzelfde zouden zijn. In de afgelopen 2 maanden heb ik pas gemerkt hoeveel mijn 2 kids daarin verschillen. Dat is dan wel weer bijzonder om te zien! 

9 jaar geleden

Hoi Bianca, Nee, ik gebruik alleen vers fruit. Ik vind die potjes persoonlijk ook niets. Gelukkig eet hij nu erg goed. Zelfs het fruit. Waarschijnlijk zijn het zijn tandjes geweest die hem dwars zaten. Daarnaast ben ik een andere (kleinere) lepel gaan gebruiken. Nu eet hij echt alles, Haha.

9 jaar geleden

Heb je potjes of zelf fijn gemaakt fruit? Als je potjes hebt zou ik als ik jou was vers fruit proberen, die potjes smaken namelijk allemaal hetzelfde, vies! (Ik vind de smaak het meest overeenkomen met hetgeen er naar buiten komt wanneer je ziek bent)

9 jaar geleden

Meestal is het andersom, maar misschien is je zoontje gewoon niet zo'n zoetekauw :) Geef je hem stukjes fruit of gepureerd? Misschien kun je proberen kleine stukjes zacht fruit te geven a la Rapley methode. Dat maakt het misschien iets interessanter voor hem? Of misschien fruit door zijn groente heen doen (dat doen ouders geloof ik wel eens als kinderen geen groentehap willen eten, wie weet werkt het andersom ook..). In ieder geval succes!