Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Voor het eerst op de weg met de Babboe Curve

Eindelijk was het zo ver! De babboe curve zou geleverd worden! Het was heerlijk weer, dus betekende testtijd!

Op vrijdag 10 april was het dan zo ver! De bakfiets zou geleverd worden. De fiets werd al heerlijk vroeg op de dag geleverd. We hadden dan ook de hele dag om te fietsen. Toen de fiets geleverd werd hebben de bezorger en ik de fiets uitgepakt en zijn de fiets nagelopen. Alles was helemaal prima en ook mijn dochter Nora keurde de fiets goed! Het was tijd voor een testritje! Mijn dochter wilde graag mee. Mijn zoontje Lucas lag lekker te slapen, dus had alles voor elkaar. Als eerste stapte ik al verkeerd op de fiets, gelukkig had ik het snel door. Toen ik een stukje had gefietst, wilde ik weer keren om terug te fietsen. Nou dat heb ik geweten. Ik had al wel gelezen dat het fietsen op een bakfiets toch echt wel anders was. Dit klopt! De fiets heeft namelijk een behoorlijke draaicirkel! En hoe wel ik mezelf daarop wel had voorbereid, is het toch altijd anders wanneer je daar werkelijk fietst. Man, man, man, wat was dat wennen zeg! 

's Middags hebben we ervoor gekozen om lekker een stuk te gaan fietsen, om zo meer te kunnen wennen aan de fiets. De eerste paar bochten waren nog wat onzeker. Ik wenste dan ook dat alle auto zouden verdwijnen (ja zo onzeker ging het in het begin), maar helaas ik had het er gewoon mee te doen! Na een aantal bochten, kreeg ik de smaak te pakken. Eenmaal gestopt bij een stoplicht, kreeg ik de kans om de elektrische trapondersteuning te testen. Die is krachtig! Ik had hem iets te hoog gezet, dus op het moment dat ik weg mocht fietsen, ging ik er ook als een speer vandoor! Lang leve de trapondersteuning! 

Mijn kinderen vonden het ook heerlijk in bakfiets. Lucas kon ik goed aankijken en was zichtbaar aan het genieten. Nora kon lekker om zich heen kijken en wees mij alles aan wat ze zag! 

Eenmaal weer thuis wilde ik graag de fiets in de achtertuin hebben staan! Ja, dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Het bleek dat de poortdoorgang net iets te smal was! Dus moest de poortdoorgang breder gemaakt worden. Met veel moeite dit dan ook voor elkaar gekregen! Ook om de fiets in de achtertuin te krijgen met een smalle gang, is een uitdaging. Na veel draaien en insteken is het mij gelukt. Je moet er wat voor over hebben! 

Op zondag zijn mijn dochter en ik nog even met z'n tweetjes weggeweest. Ik krijg nu constant de vraag of we nog met de fiets weggaan! De fiets uit de achtertuin krijgen gaat nu al een stuk makkelijker. Je went er ook wel snel aan! 

Ik vind het heerlijk dat ik nu er voor kan kiezen om even met de kinderen een stukje te gaan fietsen. Ik vind het dan ook een geschenk uit de hemel dat ik de babboe curve mag testen! 

Ireentjeh's avatar
9 jaar geleden

Leuk zo'n eerste reactie! En dus waar dat je echt even moet wennen;) Veel plezier ermee!

Henrike Laning's avatar
9 jaar geleden

Wat fijn dat je er zo blij mee bent! Ik ben benieuwd of we nog meer blogjes gaan lezen over de bakfiets. Ik heb jaren gebakfietst, maar dat was geen elektrische en werd op den duur wel heel zwaar. Ik had ook zeker niet zo'n goeie als jij hebt. De goedkoopste gekocht en altijd spijt gehad. Nu heb ik gelukkig een fijne mamafiets en wil echt geen bakfiets meer. Ik zou iedereen afraden om voor de goedkope versie te gaan. Beter veel geld uitgeven aan iets goeds dan weinig geld aan een fietswrak, haha. Dus deel vooral je ervaringen, zowel positief als negatief, dan gaan moeders misschien nog even goed nadenken voordat ze een goedkoop ding kopen. Als ze jouw blogs lezen willen ze vast ook die elektrische. Fantastisch! Geniet ervan!

Quila's avatar
9 jaar geleden

Leuk om te lezen! Wij overwegen ook een bakfiets te kopen (hoopte ook heel erg hem te mogen testen ;) ), maar bij ons zal het stallen denk ik wel een probleem zijn! Voor zowel de schuur (voor) als de tuin (achter) moeten we een rare draai maken... Ik had wel eens gehoord dat die trapondersteuning pas goed gaat werken als je eenmaal in gang bent, maar hij gaat dus ook al van start bij het wegfietsen? (Dat laatste lijkt mij het handigst)

TrijntjeH's avatar
9 jaar geleden

Fijn dat je gezin er zo blij mee is. Veel plezier met het fietsen op de bakfiets. Ennuh mocht je er vanaf willen?? Mijn poort achter het huis is al breed genoeg. Je kunt hem hier dus zo achter het huis rijden.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij dionne_entjes?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.