Profiel Posts (21)
Blog image

Neeee geen knip!!

Houd uw oren en ogen gesloten.

Het is 08:02 wanneer mijn telefoon gaat. Het is de planning. “Jackie je mag naar een bevalling in het Bravis ziekenhuis. Succes”! Whoa een bevalling! Elke keer weer krijg ik hier een adrenaline kick van. Het blijft spannend. Daarnaast maak ik het niet meer elke week mee doordat we in mijn team niet in de avond en nacht hoeven te werken. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Aan het werk in een… seksclub

Als je dacht alles gezien te hebben

Samen met mijn leerling zit ik in de auto. Ik ben gebeld om assistentie te verlenen bij een bevalling en zij gaat met mij mee. Dit vinden we beiden enorm gezellig en we kunnen het goed met elkaar vinden. Altijd fijn als je vaker een week samen werkt. We hebben als kraamverzorger een vrij solistisch beroep, we werken nooit met collega’s samen. Dat maakt het extra leuk om een keer ervaringen uit te wisselen en natuurlijk te kunnen kletsen tussendoor. De navigatie geeft aan dat we er over 30 minuten zijn. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Shit, het lijfje lijkt vast te zitten!

Wanneer een bevalling niet goed lijkt te gaan

De verloskundige heeft zojuist het kraambureau gebeld voor partusassistentie bij een thuisbevalling. Ik sta nu één dag op wacht en ik mag er naartoe. Het is ongeveer twintig minuten rijden. Voor het gezin is dit het derde kindje. Het kan daardoor best vlot gaan en ik besluit snel te gaan rijden. Ik kan niet ontkennen dat ik mij dan soms niet aan de verkeersregels houd. Met name de snelheid kan ik vaak niet bedwingen als ik naar een bevalling moet.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Origineel cadeau

Zo, de baby is in een diepe slaap gevallen na de borstvoedingsessie. Ze heeft ruim 20 minuten gedronken bij moeder aan de borst. Het is inmiddels lunchtijd en ik bied aan om alvast de tafel te gaan dekken. Van het gezin mag ik gezellig met ze mee eten dus ik denk voor 3 personen. Beleg, wat te drinken, zoetigheid. Van alles zet ik op tafel. Hmm ik zie al iets heel lekkers staan wat ik graag lust.. Inmiddels zijn de mensen gezellig aan tafel komen zitten en als laatste schuif ook ik aan. Ik wens iedereen smakelijk eten en we vallen aan. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Scholing acute verloskunde

Wat ik uitkraam - Dagboek van een kraamverzorgende

Eens in de paar jaar moeten we de scholing acute verloskunde volgen om bekwaam te blijven, situaties te oefenen en nieuwe technieken te leren. Waar het hier vooral om draait zijn situaties die je tijdens een bevalling kan tegen komen. Vanavond staat er een op de planning in het buurthuis waar we ook onze werkbesprekingen houden.

Artikel lezen
0 Reacties tonen