Snap
  • Kraamzorg
  • kraamweek
  • Oeps

Dit had ik dus niet willen zien.

Wanneer je onverwachte dingen vind.

Ieder huisje heeft zijn kruisje, in elk huis is er wel een rommel hok en zo heeft iedereen ook zo zijn geheimen.
Zo trek je wel eens een deuren open omdat je denkt, hè ik ben toch zo lekker aan t stofzuigen, laat ik het hier ook even doen. Vervolgens tref je daar van alles aan. Een immense game room, een opstapeling van rommel, een katten kamer met 2 katten die je verschrikt met grote ogen aankijken. Het is altijd een groot avontuur waar je komt en wat je vind.
Laat ik voorop stellen dat wij wel als “gast” in huis komen en we zeker niet expres onze neuzen overal in steken. Iedereen heeft recht op privacy en waar geen toestemming voor gegeven wordt of jij niks te zoeken hebt voor de baby, simpel daar kom je gewoon niet.
Maar soms stuit je gewoon tegen spullen aan.
Zo heb ik ooit eens op verzoek van de kraamvrouw het nachtkastje open getrokken om haar paracetamol te geven. Een heel arsenaal aan speeltjes kwam tevoorschijn. Ik schrik eerst, maar herpak mezelf. Ik zie gelukkig de paracetamol gelijk liggen en hoef ook niet met mijn handen tussen alle attributen te graaien.
“Oh haha, ja ach jij zal dit vast wel vaker tegen komen hè” lacht de kraamvrouw. Ik lach terug. “Jaaaa meid , zeker! Je moest eens weten.” antwoord ik. Ik weet echt wel dat veel vrouwen dit hebben, we leven niet meer in de middeleeuwen. Maar echt vaak aantreffen gebeurt me niet vaak omdat ik er zelf gewoon niet in zit. Ik wil haar ook geen rot gevoel geven…
Ik voeg nog maar even mijn advies toe aan het tafereel met dat het niet verstandig is om de speeltjes te gebruiken voor het bloedverlies helemaal gestopt is.. heeft met infectiegevaar te maken. En ik knipoog naar haar.

Sommige dames vinden t ook prima om gebruikte bebloede papiertjes in bed te laten liggen zodat ik ze fijn kan opruimen. Ook een hele aangename verrassing tijdens het bed verschonen. Of opgetrommelde papiertjes waarvan je vraagtekens hebt wíe ze heeft gebruikten wat erin zit.

De badkamer is ook zo’n plek. Hier vind je van alles! Misschien zelfs wel het meest. Een vol pedaalemmertje waar de gebruikte wattenstaafjes uit steken. De teennagels die ooit eens geknipt zijn. Meneer óf mevrouw het schaamhaar wat nog even vlug verwijderd is of verpakkingen van tampons waarvan je je afvraagt of mevrouw deze tot de bevalling nog gebruikt heeft of dat ze er al een tijdje liggen. Ja het is soms een feest. Daar waar ik niet mijn feestmuts voor op zet maar mijn handschoenen voor aan doe.

9 maanden geleden

Ik wil wel heel graag Kraamverzorger worden maar jeetje die verhalen!

9 maanden geleden

Kraamzorg.. je kan er een boek over schrijven. Genoeg meegemaakt in de jaren

10 maanden geleden

Haha, leuk geschreven. Ik denk erg herkenbaar voor velen