Profile icon Profiel News icon Posts (15)
Blog image
  • Baby
  • post_short

Junglekamer

Jungle kamer inrichten

Aangezien ik zwanger ben van mijn tweede kindje, krijgt mijn dochtertje een nieuwe kamer zodat ik de babykamer kan laten zoals deze nu is. Als thema hebben we gekozen voor jungle. Ik heb al wat aapjes gekocht bij het Gaiapark en al wat nepgroen bij de Action. Graag wil ik een grote giraffeknuffel (ongeveer 1,5 meter hoog?) op haar kamertje om het helemaal ruig te maken. Iemand enig idee waar ik die vandaan kan halen?
Of heeft iemand nog leuke ideeën voor een junglekamer? Alle ideeen zijn welkom!

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Met onze kleine meid op vakantie!

Met onze kleine meid op vakantie!

Na 2 jaar niet samen op vakantie te zijn geweest gaat het er nu eindelijk weer van komen! We hebben een weekje geboekt op Texel. Maar waar ga je naartoe met een kleintje van 1 jaar? Dat was wel even de vraag. Natuurlijk vermaakt zo’n kleintje zich overal wel, maar we wilden dat er ook iets op het park te doen is mocht het een hele dag regenen. Iets van een zwembad zou dus wel welkom zijn. Verder vonden we een supermarktje ook wel fijn zodat je voor wat kleine dingetjes niet meteen het park af hoeft. Verder hadden we niet echt een voorkeur, zolang het maar op redelijke afstand van de zee zou zijn.

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Bijkomen tijdens de zwangerschap

Bijkomen tijdens de zwangerschap

Bij de zwangerschap van mijn eerste kindje ben ik... jawel.... 26 kilo aangekomen!
Ik woog voor de zwangerschap 70 kilo en vlak voor de bevalling (augustus 2012) woog ik 96 kilo.
Wat vond ik dat vervelend. Ik had veel vocht vast gehouden en een week na de bevalling, toen ik weer voor het eerst op de weegschaal ging staan kon ik wel een vreugdedansje maken. 13 kilo eraf! Dat ging wel goed komen dacht ik. Helaas ging het afvallen niet erg snel. Toen we afgelopen februari besloten een tweede kindje te willen schoot het natuurlijk ook niet al te erg op. Het heeft 3 rondes geduurd toen ik zwanger bleek te zijn en inmiddels zit ik op 13,5 week. Het begint dit al op te schieten. Afgelopen week ben ik ook maar weer eens op de weegschaal gaan staan. Met spanning wachtte ik af wat die ging aangeven. Hij gaf 84 kilo aan. Dat wil zeggen dat ik nu in 13,5 week 1 kilo ben bijgekomen. Dat is al heel anders dan bij mijn eerste. Helaas zit er van de eerste zwangerschap wel ook nog steeds over de 10 kilo extra aan. Ik hoop dat ik het vol ga houden om zo door te gaan als nu, want ik wil niet van de tweede ook weer een hoop kilo’s hebben plakken.

Ik vroeg mij af of er meerdere moeders zijn die zoveel zijn bijgekomen tijdens hun zwangerschap en het er niet af gekregen hebben voordat ze weer zwanger waren. Zijn jullie deze kilo’s wel alsnog kwijt geraakt? En zo ja, wat heb je ervoor gedaan. Alle tips zijn welkom, want ik wil zodra ik bevallen ben weer terug naar de 70 kilo!

Artikel lezen
11 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • post

Red mijn vakantie

Bij Red mijn vakantie van Alberto Stegeman was zojuist een hotel te zien die het water van het zwembad niet in orde had. Hierdoor kregen veel mensen uitslag en infecties, waaronder een klein kindje. Zo zielig! Ook was er een gezin die op vakantie waren in Italië en op een soort parkeerplaats stonden met hun kindje van 5 en baby van 12 weken. Ze waren 10 minuten onderweg om bij het zwembad te komen! 
Nu ik zelf een kleintje heb realiseer ik mij zo goed wat dit voor die mensen moet betekenen! Voordat Lieke er was zou ik misschien gedacht hebben...'ach, klaag niet zo, je bent toch lekker weg!' Nu denk ik.... 'dat kunnen ze echt niet maken!' Hoe kunnen ze deze mensen dit aandoen? 

En dan vooral hoe personeel reageert op het moment dat er een klacht ingediend wordt. Gelukkig lieten de ouders het er niet bij zitten, kwamen ze op voor zichzelf en werd er uiteindelijk (met behulp van de camera) wel voor een oplossing gezorgd. Gelukkig heb ik zit zelf niet (nog) niet meegemaakt en hoop ik dit ook nooit mee te maken, want ik weet niet of ik dan zelf ook zo goed mijn mannetje zou staan als de ouders die zojuist te zien waren.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • post

Flesjes afbouwen

Mijn kleine meid is inmiddels al weer bijna 10 maanden en ik hoor om mij heen dat kindjes van rond dezelfde leeftijd nog maar 2 flesjes op een dag krijgen. Ik ben pas net terug van 4 naar 3 flessen en zelfs dat lukt nog niet iedere dag even goed.

Ze krijgt naast de flessen wel ook nog ander eten. Ze vindt brood, soepstengel en Danoontje erg lekker. Ook eet ze fruit, maar groente gaat er vrij moeilijk in. Vlees en vis vind ze ook erg lekker. Dus eigenlijk eet ze best al gevarieerd, alleen nog niet erg veel van alles (op brood na, dat vindt ze zo lekker dat ze dat de hele dag wel kan eten volgens mij!) Als ze namelijk bij ons aan tafel gezeten heeft en mee gegeten, dan kan ik haar daarna makkelijk nog een fles geven (en dat terwijl ze haar lippen stijf op elkaar hield als ik met iets te eten aan kwam zetten) Misschien moet ze gewoon even wennen dat ze steeds meer vast voedsel krijgt en steeds minder flesjes. Vandaag ben ik in ieder geval bij het consultatiebureau geweest en mijn meisje doet het super, dus eigenlijk hoef ik mij er niet druk om te maken. Ze doet het gewoon goed en dat is het belangrijkste. De rest komt vanzelf wel!

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Zwangere buik foto's

Graag wilde ik foto's van mijn dikke zwangere buik hebben als herinnering aan deze speciale periode. Mijn schoonvader heeft een fotografie cursus gedaan en had al verschillende keren aangeboden om foto's te maken. Mmmmm... dat zag ik niet zo zitten. Ik wilde liever niet daar met mijn blote dikke buik zitten. Zelf dus maar wat foto's gemaakt, maar dat was ook niet alles.

Graag wilde ik foto's van mijn dikke zwangere buik hebben als herinnering aan deze speciale periode. Mijn schoonvader heeft een fotografie cursus gedaan en had al verschillende keren aangeboden om foto's te maken. Mmmmm... dat zag ik niet zo zitten. Ik wilde liever niet daar met mijn blote dikke buik zitten. Zelf dus maar wat foto's gemaakt, maar dat was ook niet alles.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby

wel of geen speen?

oordat mijn kleine meid geboren werd was ik ervan overtuigd geen speen te gebruiken. Ik dacht dat het slecht zou zijn voor wanneer er tandjes kwamen en dat het moeilijk is om een kindje er weer vanaf te krijgen. Toch ben ik al heel snel begonnen met het gebruik van een speentje voor het slapen gaan. Zo wordt mijn meisje rustig en vat ze makkelijker in slaap. Nadat ik het een en ander gelezen had merkte ik dat het eigenlijk helemaal geen kwaad kan voor de tandjes en dat het vooral gevolgen kan hebben voor het geven van borstvoeding. Aangezien ik hier met 8 weken mee gestopt ben en rond deze tijd ook met een speentje ben begonnen heb ik er geen hinder van ondervonden.

Voordat mijn kleine meid geboren werd was ik ervan overtuigd geen speen te gebruiken. Ik dacht dat het slecht zou zijn voor wanneer er tandjes kwamen en dat het moeilijk is om een kindje er weer vanaf te krijgen. Toch ben ik al heel snel begonnen met het gebruik van een speentje voor het slapen gaan. Zo wordt mijn meisje rustig en vat ze makkelijker in slaap. Nadat ik het een en ander gelezen had merkte ik dat het eigenlijk helemaal geen kwaad kan voor de tandjes en dat het vooral gevolgen kan hebben voor het geven van borstvoeding. Aangezien ik hier met 8 weken mee gestopt ben en rond deze tijd ook met een speentje ben begonnen heb ik er geen hinder van ondervonden.

Artikel lezen
5 Reacties tonen