Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Bijkomen tijdens de zwangerschap

Bijkomen tijdens de zwangerschap

Bij de zwangerschap van mijn eerste kindje ben ik... jawel.... 26 kilo aangekomen!
Ik woog voor de zwangerschap 70 kilo en vlak voor de bevalling (augustus 2012) woog ik 96 kilo.
Wat vond ik dat vervelend. Ik had veel vocht vast gehouden en een week na de bevalling, toen ik weer voor het eerst op de weegschaal ging staan kon ik wel een vreugdedansje maken. 13 kilo eraf! Dat ging wel goed komen dacht ik. Helaas ging het afvallen niet erg snel. Toen we afgelopen februari besloten een tweede kindje te willen schoot het natuurlijk ook niet al te erg op. Het heeft 3 rondes geduurd toen ik zwanger bleek te zijn en inmiddels zit ik op 13,5 week. Het begint dit al op te schieten. Afgelopen week ben ik ook maar weer eens op de weegschaal gaan staan. Met spanning wachtte ik af wat die ging aangeven. Hij gaf 84 kilo aan. Dat wil zeggen dat ik nu in 13,5 week 1 kilo ben bijgekomen. Dat is al heel anders dan bij mijn eerste. Helaas zit er van de eerste zwangerschap wel ook nog steeds over de 10 kilo extra aan. Ik hoop dat ik het vol ga houden om zo door te gaan als nu, want ik wil niet van de tweede ook weer een hoop kilo’s hebben plakken.

Ik vroeg mij af of er meerdere moeders zijn die zoveel zijn bijgekomen tijdens hun zwangerschap en het er niet af gekregen hebben voordat ze weer zwanger waren. Zijn jullie deze kilo’s wel alsnog kwijt geraakt? En zo ja, wat heb je ervoor gedaan. Alle tips zijn welkom, want ik wil zodra ik bevallen ben weer terug naar de 70 kilo!

10 jaar geleden

ik ben nu 27 weken en ik ben ondertussen al 12 kg bijgekomen. Waarvan de laatste maand 6 kg in een keer erbij. Wat erg veel is. iemand tips om dit een beetje op peil te houden ?

10 jaar geleden

Ja, dat dacht ik al. Ach, het is nog een half jaartje dus dat zal ook wel goed komen. Daarna gewoon flink aan de slag!

10 jaar geleden

ik doe het ook niet nu ik zwanger ben, is echt veels te zwaar... maar ik ben ermee begonnen na 2 jaar niet gesport te hebben en het werkt wonderen... Mits je volhoudt en doorbijt natuurlijk... de 2 vrouwen op de achtergrond doen 2 verschillende moves, de blonde doet "modified" moves, die wat makkelijker zijn voor de beginner...dan werk je vanzelf je weg naar boven.... Maar geef niet op want als je de tweede dag niet kan zitten van de spierpijn en je geeft dan op, moet je weer helemaal overnieuw beginnen...ik heb doorgezet door de pijn heen en de derde dag ging het veel makkelijker, en sta je ervan te kijken wat je lichaam allemaal kan. Tijdens zwangerschap niet doen hoor, dan kun je beter "prenatal workouts' zoeken :)

10 jaar geleden

Ik heb op youtube gekeken naar 30 day shred van Jillian Micheals, dat zal wel te intens zijn voor als je zwanger bent en het afgelopen jaar niet/nauwelijks hebt gesport of niet?