11 jaar geleden

De middelste kwam er met zijn duim in zijn mond al uit bij wijze van spreken. Die wilde niets anders dan zijn duimpje. De andere 2 hebben wel van het begin af aan een speen gehad. Bij de laatste gaf ik borstvoeding en ook die had binnen een week een speen vanwege ontzettend grote zuigbehoefte. Ze kregen hem niet alleen tijdens het slapen maar waren er binnen 6 maanden al vanaf.

11 jaar geleden

Nadat mijn ventje een paar weken oud was hebben wij hem de speen gegeven zijn zuigbehoefte was er groot. Nu heeft hij hem alleen tijdens het in slaap komen nodig. Problemen met de borstvoeding heb ik er nooit om gehad. Mijn mannetje wordt morgen 6 maanden en krijgt nog steeds borstvoeding.

11 jaar geleden

Allebei mijn kids hadden een speen, alleen in de nacht als ze gingen slapen. Bij de eerste zijn we hem rond anderhalf 'kwijt geraakt'. Dat was een nacht brullen, maar toen was hij er wel aan gewend. Bij de tweede hebben we hem rond een half jaar weggelaten. De zuigbehoefte is dan minder groot en vaak missen ze het dan niet eens. En dat klopte ook, ze heeft er nooit meer behoefte aan gehad.

11 jaar geleden

Ik wilde liever dat Stella een speen zou hebben dan haar duim zou gebruiken, aangezien je een speen kan 'afpakken' maar de duim uiteraard niet. Ik had een klasgenootje op de lagere school en die duimde op haar 12de nog in het openbaar. Ook lijkt me een speen minder schadelijk voor de stand van het gebit.