Snap
  • Baby
  • Voeding
  • post

Flesjes afbouwen

Mijn kleine meid is inmiddels al weer bijna 10 maanden en ik hoor om mij heen dat kindjes van rond dezelfde leeftijd nog maar 2 flesjes op een dag krijgen. Ik ben pas net terug van 4 naar 3 flessen en zelfs dat lukt nog niet iedere dag even goed.

Ze krijgt naast de flessen wel ook nog ander eten. Ze vindt brood, soepstengel en Danoontje erg lekker. Ook eet ze fruit, maar groente gaat er vrij moeilijk in. Vlees en vis vind ze ook erg lekker. Dus eigenlijk eet ze best al gevarieerd, alleen nog niet erg veel van alles (op brood na, dat vindt ze zo lekker dat ze dat de hele dag wel kan eten volgens mij!) Als ze namelijk bij ons aan tafel gezeten heeft en mee gegeten, dan kan ik haar daarna makkelijk nog een fles geven (en dat terwijl ze haar lippen stijf op elkaar hield als ik met iets te eten aan kwam zetten) Misschien moet ze gewoon even wennen dat ze steeds meer vast voedsel krijgt en steeds minder flesjes. Vandaag ben ik in ieder geval bij het consultatiebureau geweest en mijn meisje doet het super, dus eigenlijk hoef ik mij er niet druk om te maken. Ze doet het gewoon goed en dat is het belangrijkste. De rest komt vanzelf wel!

10 jaar geleden

Maak je niet druk, komt wel. Onze gup is 10 maanden. En in december ging ik van 5 naar drie flessen. En fruit en avond eten, maar die boterham....nu pas eentje. Ik moest ze bij 6 maanden van de ka al geven, niet dus. En nu met moeite meestal een boterham en dat duurt 40 minuten. Flessen gaan nu ook weer even moeilijk met die warmte en grof eten potjes vanaf 8 maanden begint langzaam te lukken. Ieder kindje ontwikkeld in eigen tempo. Eten gaat traag. Maar staan doet ze de hele dag, uren.....

10 jaar geleden

Mijn meisje krijgt nog 3,5 fles per dag en ze is 13 maanden! Het ochtendfles is wel gelijk haar fles pap, maar toch. Bij het consultatiebureau zeiden ze dat ieder kindje dat anders heeft. In nederland wordt aanbevolen om een baby van 1 jaar max 300 cc melkproduct te geven, maar in Belgie is dat 500cc. Dus ga ik maar rustig door tot ze aangeeft minder te willen! We stappen nu wel over van poedermelk op gewone volle melk.

10 jaar geleden

Hoi Larissa, Zou me er inderdaad niet te druk over maken. Zolang ze het verder goed doet niks aan de hand lijkt me. Mijn kleine man (8 maanden) is met eten heel vlot en lust ook alles. Hij at met 4 maanden al een potje fruithapje leeg. Hij zit nu op 2 flesjes per dag en krijgt smiddags pap die ik ook met flesvoeding maak. Smorgens eet hij 2 boterhammen (zonder korstjes) en savonds krijgt hij lekker warme hap. Tussendoor krijgt hij nog fruit en nijntje koekjes of iets anders lekkers. maar ieder kindje is anders en doet het in zijn/haar eigen tempo.