Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Vooruit kijken met het verleden in gedachten

En dan opeens praten we serieus over een tweede. Gaan we ervoor, wanneer en welke risico's brengt dat met zich mee en willen we die nemen?

Na een enorme terugval eerder dit jaar ben ik in juni terug geweest bij de gespecialiseerde kliniek. Feitelijk zeiden zij dat er niks mis meer is met mijn stabilisatiespieren, deze moeten het prima aan kunnen. De coördinatie van mijn bekkenbodem is nog wel volledig verstoord en daar moeten we nu aan gaan werken. Verder zien zij geen reden waarom herstel niet verder zou kunnen. Ja, stress....en deadlines. Ik had in gedachten 1 juli wel "klaar" te zijn. Dat gaat hem niet worden en daar baal ik van. Dat levert dan weer onbewust stress op en dus spierspanning etc etc. Kortom.....relax! Nadat ze mij onderzocht hebben en advies gegeven hebben over ontspannen komt een tweede ter sprake. De dames daar gaven aan dat er eigenlijk niks in de weg staat voor een tweede. Met de juiste begeleiding hoeft een tweede zwangerschap niet zo te gaan als de eerste en zeker niet zo'n lange nasleep te hebben.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Hoe vertel je je baas dat....

Hoe vertel je je baas dat je nog altijd niet vooruit kan. Hoe leg je uit dat ondanks alles wat je doet je nog steeds niet beter bent?

Ja precies dat. Ik loop al twee jaar gedeeltelijk in de ziektewet. Oke, met mijn zwangerschapsverlof er tussen dan. Maar toch. Sinds terugkomst na het verlof ben ik nooit beter gemeld. Zat ik vorig jaar rond deze tijd op 90% beter, nu werk ik sinds december nog maar 60%. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Jaaaaaa, stuiter stuiter, spring spring

Zou het dan eindelijk zo ver zijn of juich ik te vroeg. Wat houd mijn gedachten onder controle, of hebben mijn gedachten mij in controle?

Ik ben gewoon al een aantal dagen opgestaan dat ik mezelf afvroeg, wat voel ik? Voel ik iets? Huh, wacht even ik voel het niet? Niet dat bekende pijnlijke gevoel, maar "rust". Hoe fijn is dat! Ik besef het niet elke ochtend, het gaat zo geleidelijk, maar verschil is er wel! Soms moet ik daar even bewust bij stil staan. Zo bedacht ik me gisterochtend toen ik me voorbereidde op de vraag "hoe gaat het" van de fysio. Ik heb ups en downs, met afgelopen week voor mijn gevoel meer downs. Maar zijn die downs net zo erg als twee maanden geleden? Nee ik geloof het niet. Zeker niet altijd.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Waar moet ik me op voorbereiden?

25 maanden geleden heb ik me die vraag ook menigmaal gesteld. Geloof alleen niet dat ik me op dit scenario had voor kunnen bereiden.

Nee want rozengeur en manenschijn was mijn zwangerschap zeker niet. De eerste 20 weken hartstikke misselijk, kreeg geen hap meer door mijn keel en dus was ik met de feestdagen niet echt leuk gezelschap. Had ik toen geweten wat me nog te wachten stond....

Artikel lezen
13 Reacties tonen