Snap
  • Mama
  • Gezond

Hoe vertel je je baas dat....

Hoe vertel je je baas dat je nog altijd niet vooruit kan. Hoe leg je uit dat ondanks alles wat je doet je nog steeds niet beter bent?

Ja precies dat. Ik loop al twee jaar gedeeltelijk in de ziektewet. Oke, met mijn zwangerschapsverlof er tussen dan. Maar toch. Sinds terugkomst na het verlof ben ik nooit beter gemeld. Zat ik vorig jaar rond deze tijd op 90% beter, nu werk ik sinds december nog maar 60%. 

En het wil maar niet van die 60% af. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef heeft de fysio gezegd dat het een lang proces zou zijn. Maar de bedrijfsarts heeft twee maanden terug gezegd dat ze dacht dat ik na een maand wel weer meer zou kunnen gaan werken. Geen rekening houdend met terugvallen, alleen maar denkend aan bergopwaarts. Was de revalidatie maar zo makkelijk....

Tijdens de laatste werkbespreking heb ik aangegeven dat ik daar nog niet aan toe was, ondanks dat het beter ging. Toen stribbelden ze al een beetje tegen. Ja maar de bedrijfsarts heeft gezegd dat en dan wijken we daar nu al een maand van af. En nu hebben we morgen weer een gesprek. Dat ik nu al twee weken een dikke terugval heb en er weer nieuwe therapeuten bij betrokken worden weten ze nog niet.

Ik zie er enorm tegen op om te zeggen dat ik teruggevallen ben, er weer nieuwe wegen bekeken worden, dat er dagen zijn dat ik het niet meer zie zitten en dat ik dus gewoon nog niet meer kan gaan werken. Het bedrijf is zeer begripvol dat moet ik ze echt wel nageven, maar toch.

Iemand ervaring en tips?