Profiel Posts (14)
Blog image

Wel de lusten, niet de lasten???

Misschien ben ik ouderwets, maar als je ouder wordt horen daar toch ook verantwoordelijkheden bij?

Steeds vaker zie ik ouders die hun kinderen te pas en te onpas bij opa en oma "dumpen" of naar de opvang brengen. Ik ben er niet helemaal op tegen. Ook die van mij zijn naar de opvang geweest. Ik denk ergens dat het ook goed is. Zo kunnen ze langzaam wennen aan het feit dat ze straks hele dagen naar school moeten. Dus voor de ontwikkeling is het ook goed.

Artikel lezen
55 Reacties tonen
Blog image

Lang leve het Nederlandse weer

Vinden jullie Nederland ook zo mooi? Nou ik vind het land op zich prachtig. Enige min punt. Het heerlijke typische Hollandse weer.

Ik vind Nederland een prachtig land. We hebben bossen, heide, strand en zee, veenplassen en zelfs een paar heuveltjes. Buiten de variatie in natuur hebben we prachtige steden, gezellig winkel plaatsjes en pittoreske dorpjes. Ook dierentuinen en pretparken hebben we voldoende keus in. Musea hebben we ook nog. En nog veel meer toeristische trekpleisters. Kortom voor iedereen wat wils. Het enige wat Nederland mist is een dak.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image

De toekomst van je kind

In deze blog wil ik het hebben over hoe belangrijk het is de juiste school te kiezen. Een goede toekomst begint met een goede basis.

Ik vind het gewoon ongelooflijk dat een goede school zoveel verschil kan maken. Moeders die mij volgen weten dat mijn oudste dochter de diagnose ADHD heeft gekregen. Ze gaat daarom naar een SBO school. Nu hadden wij hier gelukkig de luxe dat we konden kiezen uit 2 scholen. Na een gesprek viel onze keuze op een SBO hier vlakbij. Iets waar we achteraf heel veel spijt van hebben gehad.

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

3 bevallingen, 3x anders

Voor iedereen die voor het eerst gaat bevallen en hier door alle verhalen tegen op zien en moeders met nare ervaringen tijdens de eerste.

Ik hoor heel vaak van vrouwen dat ze van die nare verhalen horen over hoe pijnlijk bevallen is enzo en hierdoor compleet in de stress raken en opzien tegen hun eigen bevalling. Of moeders die een zware eerste bevalling achter de rug hebben en zelfs getwijfeld hebben over een tweede omdat ze bang zijn voor wederom een pijnlijke zware bevalling.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Daar is ze dan, ons kleine wondertje

Een paar dagen terug vertelde ik over mijn inleiding. Vrijdag was het eindelijk zo ver.

Na bijna een week weeën die niet door wilden zetten moest ik me vrijdag de 13e om 7:30 melden op de afdeling verloskunde. Eerst werd ik weer aan de ctg gelegd om de conditie van de kleine meid vast te stellen. Gelukkig bleek deze goed genoeg om ingeleid te worden. Om 9:00 uur kwam de verloskundige om de vliezen te breken, in de hoop dat dit voldoende zou zijn om de weeën op gang te helpen. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen