Snap
  • Mama

Lang leve het Nederlandse weer

Vinden jullie Nederland ook zo mooi? Nou ik vind het land op zich prachtig. Enige min punt. Het heerlijke typische Hollandse weer.

Ik vind Nederland een prachtig land. We hebben bossen, heide, strand en zee, veenplassen en zelfs een paar heuveltjes. Buiten de variatie in natuur hebben we prachtige steden, gezellig winkel plaatsjes en pittoreske dorpjes. Ook dierentuinen en pretparken hebben we voldoende keus in. Musea hebben we ook nog. En nog veel meer toeristische trekpleisters. Kortom voor iedereen wat wils. Het enige wat Nederland mist is een dak.

Het is weer maandag. De kids moeten weer naar school. Buiten regent het. Mijn zoontje zit ruim 5 kilometer verder op op een school voor kinderen met een spraak/taalstoornis. Die gaat met de taxi. Die blijft dus wel droog. En Kayleigh zit op het SBO. En die zit ook niet bepaald om de hoek, maar wel binnen het minimum vereiste aantal kilometers voor taxivervoer. Die moet dus met de fiets gebracht worden, want ik heb geen auto.

Ik zet de fiets klaar en hang de fietskar erachter. Ik doe McKensey haar jasje aan en leg haar in de Maxi Cosi. Ik kijk op de klok en zie dat ik het nog wel even kan rekken. Misschien heb ik geluk en wordt het zo droog. Maar ik heb in mijn leven maar 4x geluk gehad. De eerste keer toen mijn man mij ten huwelijk vroeg, en de overige 3 keer waren de geboortes van mijn grootste geschenken, mijn kids. Dus ook dit keer heb ik weer geen geluk. Ik moet echt weg anders komt Kayleigh te laat op school.

Eerst zet ik McKensey in de fietskar en met een beetje wurmen past Kayleigh er nog net naast. Ik doe het regendoek erover. Die zitten in elk geval droog. En mama. Mama trotseert dapper de regen. Op school snel Kayleigh uit de fietskar helpen en dan snel weer naar huis. Dan kan de verzopen kat zich af drogen, andere kleren aan en dan lekker met een bakje koffie achter de computer de leuke, emotionele en grappige verhalen op mamaplaats lezen.

Wat verlang ik naar de zomer. Jullie ook?

8 jaar geleden

Ja, dat is wel weer waar... Het is het vaak nét niet hier in nederland! En dan is het bijna voorjaar, begint het weer ( nat ) te sneeuwen pff haha sterkte straks! Ik zal voor je duimen dat het droog blijft ;)

8 jaar geleden

Wat ik vooral jammer vind is bijvoorbeeld in de winter dat als het sneeuwt het niet meer echt blijft liggen en het vriezen niet genoeg doorzet zodat we de schaatsen weer onder kunnen binden. En wat betreft de regen. Ik heb geen hekel aan regen, maar het regent altijd op de verkeerde momenten. Zoals nu. Ik weet dat ik de komende uren de deur niet uit hoeft en nu is het droog. Maar je zult zien dat als ik straks mijn dochter op moet halen het weer regent. LOL

8 jaar geleden

Ik vind de seizoenen in nederland juist heerlijk... Van alles wat! En door die regenachtige seizoenen is de zomer alleen maar weer lekkerder als het eenmaal zover is ;) maar misschien kom ik hier nog wel op terug wanneer meneer naar school moet haha

8 jaar geleden

Lekker genieten van de warme koffie ;) ik haat regen!