Profile icon Profiel News icon Posts (23)
Blog image

Hey, ze is NIET dom.

Als moeder van een mentaal-uitgedaagd kind word ik soms knetter-krankjorum ervan: Het onheus gebruik van het woordje DOM.

"Doe niet zo dom" Ik hoor het mijn moeder nog roepen. De exacte toedracht weet ik niet meer, wel weet ik nog dat men net had vastgesteld dat ik duidelijk bovengemiddeld intelligent ben, en dat ik destijds mijn moeder dus verbaasd aankeek.
Ik was eigenwijs, en wellicht ook wel een tikkie lui als jong meisje. Dus ik haalde er niet altijd uit wat erin zat. En dat was DOM.
Mijn moeder heeft me dat destijds uitgelegd: "Ja jij bent intelligent, maar als je daar niet goed gebruik van maakt, is dat DOM." 
En dus had mijn moeder destijds gelijk; ik moest niet zo dom doen.
Dat is me altijd goed bijgebleven: Intelligent en slim zijn twee totaal verschillende dingen, het ene wordt je mee geboren, het andere is een keuze.

Artikel lezen
13 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

Acceptatie is de eerste stap

Beetje bij beetje heb ik het geaccepteerd. maar ik ben er nog lange niet.

Toen mijn oudste nog een heel klein ding was, kwam ze iets minder goed mee dan ik verwachtte en hoopte. De zinnen die beginnen met: "Wacht maar af, voor je het weet ... ze als ... " Ik kan ze nu nog dromen. Maar op den duur viel het ook mijn moeder (onderwijzeres) en mijn oma (oud kinderverpleegkundige) op dat ze toch echt niet zo snel was, en adviseerden zij me om het verder te laten onderzoeken. Er kwam uit dat ze duidelijk achter liep, sterker nog: ze loopt flink achter.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Taboe doorbrekend of ...

Na het lezen van een blog en enkele reacties daarop ben ik eigenlijk alleen maar geschrokken, geschokt en wellicht zelfs boos.

De titel van het blog voor mijn neus vertelt het eigenlijk al: De moeder in kwestie heeft spijt. Ze heeft er daadwerkelijk spijt van dat ze ooit moeder is geworden, ja ze houdt van haar kinderen, maar over het algemeen weegt die liefde blijkbaar niet op tegen de lasten, tegen de nadelen, tegen wat ze zichzelf moet ontzeggen. En tot mijn grote schok moet ik constateren dat velen het met haar eens lijken te zijn. 

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen

Half Deventer en mijn 2 dochters

Bij de oudste tijdens de laatste maanden en bevalling geholpen door een super vroedvrouw en bij de 2de indirect ook door haar.

Toen ik in 1999 zwanger was van de oudste belandde ik in Deventer, ik had een nieuwe vroedvrouw nodig in die nieuwe woonplaats en ik werd verwezen naar een wat oudere dame, die zelfs nog iets kleiner was dan ik, en naar al snel bleek enorm bijdehand.

Artikel lezen
3 Reacties tonen