Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Profile icon Profiel News icon Posts (27)
Blog image

Gezond eten tijdens je zwangerschap

Als je zwanger bent, is het belangrijk om extra op je voeding te letten. Zorg dat je gevarieerd eet en dat je iedere dag voldoende groente en fruit eet.

Weet je niet precies wat en hoeveel je moet eten nu je zwanger bent? Gebruik dan deze checklist, dan weet je zeker dat je iedere dag voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van je baby:

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Help, mijn peuter lust niks!

Was jouw kind toen hij een baby en dreumes was nog een alleseter? Nu hij in de ik-ben-2-dus-ik-zeg-nee-fase zit, is de kans groot dat hij stelselmatig maaltijden weigert. Schotel je hem patat of pannenkoeken voor, dan heeft meneer of mevrouw wel trek. Maar bij groenten of fruit is het een drama.

Je peuter geeft het zelf aan

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image

Je baby en spugen

Veel baby’s spugen. Een oorzaak van spugen bij baby’s is het maagklepje dat nog niet volledig afsluit. Voeding komt hierdoor gemakkelijk omhoog vanuit de maag en loopt terug in de slokdarm.

Een mondje voeding teruggeven na een voeding gebeurt regelmatig bij baby’s. Dat is helemaal niet erg. Ook niet als je baby pas later na het voeden nog wat voeding teruggeeft. De melk is dan meestal wat dikker en ruikt zuur. Je baby heeft er meestal zelf geen last van. Als je kindje goed groeit en voldoende plast, hoef je je geen zorgen te maken. Blijft je baby veel spugen, neem dan contact op met je huisarts of consultatiebureau.

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image

6 Vragen & antwoorden over borstvoeding

Als je je baby borstvoeding geeft, is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Zo zijn niet alle medicijnen veilig en ook nicotine en cafeïne komen in de moedermelk terecht. Ook kun je vragen hebben als ‘hoe weet ik of mijn baby genoeg gedronken heeft?’ en ‘moet ik op mijn eigen voeding letten als ik borstvoeding geef?’ In dit artikel vind je een antwoord op deze vragen.

1. Moet ik op mijn eigen voeding letten als ik borstvoeding geef?

Artikel lezen
4 Reacties tonen