's avatar
7 jaar geleden

Geloof me er kan meer als dat je denkt en als dat de apotheker er vanaf weet over het algemeen. Daarbij komt ook nog eens dat als je wat langer borstvoeding geeft als het gemiddelde in nederland (iedereen lijkt te beginnen maar er weinig echt goede informatie zodat er veel vrouwen snel ophouden) dan wordt je baby ook groter en kunnen ze meer hebben. Regeldagen kan je ook niet in je agenda schrijven. De baby vraagt als hij/zij nodig heeft en dan moet je aanleggen. De borsten maken dan vanzelf meer aan. Voor alle vrouwen die borstvoeding willen geven heb ik nog een ander advies. Als je in je kraamweek problemen ervaart bel een onafhankelijke lactatiekundige. Die komen over het algemeen snel en hebben heel veel goede tips. Had ik dit maar bij mijn eerste dochter geweten.... Toen dacht ik nog dat de kraamhulp en de verloskundige er alles vanaf wisten (er zullen best uitzonderingen zijn). Soms zit het ook in de aanvullende verzekering.

Andrea Nguyen's avatar
7 jaar geleden

7 à 8 sneetjes brood??? Waarkomt dat vandaan? Lijkt mijn dat je de schijf van 5 moet eten met inderdaad grannen maar ook groente. Liefst ook volkoren grannen. 8 sneetjes wit brood zit toch minder vezels in. ik hou niet zo van brood maar volkoren krekers of pasta is ook prima.

's avatar
7 jaar geleden

Je kan het beste in fases afbouwen. Ik ben begonnen met een aantal keer afkolven. Je hebt er schemaatjes van, volgens mij kun je die ook opvragen bij je verloskundige. Als je te snel afbouwt, kun je enorme stuwing krijgen!!

's avatar
7 jaar geleden

Heeft iemand tips hoe je de borstvoeding het beste kunt afbouwen om over te gaan op flesvoeding?