Snap

Eetbuien tijdens je zwangerschap

Wanneer je zwanger bent kan je eetpatroon ineens helemaal omslaan. In dit artikel lees je tips en adviezen en zijn sommige punten misschien wel heel erg herkenbaar.

Eetbuien

Het kan zijn dat je in een bepaalde periode van je zwangerschap heel erg misselijk bent. Op deze momenten zul je waarschijnlijk niet zoveel trek hebben in bepaald voedsel. Maar het kan zo van de een op de andere dag omslaan. Ineens krijg je trek in voedsel waar je voorheen nooit behoefte aan had. Rode bieten of asperges uit blik? Het kan zomaar! Het is dan ook niet erg om hieraan toe te geven, zolang je het maar beperkt houdt.

Het is namelijk verstandig om tijdens je zwangerschap zoveel mogelijk gevarieerd te blijven eten. Zo zorg je ervoor dat je lichaam zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen kan opslaan. Het is dus verstandig als je je houdt aan je normale eet ritme. Een goed ontbijt, een stevige lunch en een gezond avondmaal. En ach, tussendoor even ongegeneerd genieten van een pot augurken moet dan ook wel kunnen.

Niet eetbaar

Wat misschien niet een erg bekende term is maar wat degelijk bestaat, is dat vrouwen kunnen lijden aan pica. Dit betekent dat zwangere vrouwen ineens enorme trek kunnen krijgen in niet-eetbare dingen. Denk hierbij aan aarde, ijzer en kalk. Waarschijnlijk komt dit door een bepaald ijzer tekort in het lichaam. Dit doet jouw geloven dat je trek hebt in deze vreemde dingen. Het is natuurlijk dan ook logisch dat je hier niet aan toe moet geven en dit gevoel moet negeren. Gezonde voeding is sowieso belangrijk, maar al helemaal als je zwanger bent!

Klik hier voor meer informatie over Nutricia!

MamaZ's avatar
9 jaar geleden

Jus D'orange

's avatar
9 jaar geleden

Omg zin in stenen en ijzer? Nog nooit zoiets gehoord of meegemaakt. Je zal het maar meemaken...

's avatar
9 jaar geleden

Ik had onwijs veel zin in POFFERTJES. De hele dag door. En hoeveel ik er ook van at, ik kreeg er nooit genoeg van terwijl ik nooit echt een zoetekauw ben geweest, maar zit in stenen en aarde?????

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Feline | Voedingsdeskundige bij Nutricia?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.