Profile icon Profiel News icon Posts (13)
Blog image
  • Mama
  • Gezond

...altijd windje mee?!jaaa, ik zit in de voorselectie!

Wat leuk al die andere mama's die ook in de voorselectie zitten voor de Babboe Curve! Ik dus ook en dacht, ik schrijf het ook gezellig mee!!

Wow!Mijn weekend begon ook zo goed!!!Ik kreeg net als vele andere mama's het berichtje van Mamaplaats dat ik in de voorselectie zit! wat een eer zeg! Maar tegelijkertijd ook ontzettend lastig voor het team van Mamaplaats, want er zouden zoveel mama's ( en papa's ) en kindjes ontzettend blij mee zijn! Deze geweldige review prijs gun je toch iedereen! Toen ik het mijn 3 kindjes vertelde, waren ze meteen erg tots , en mijn zoontje zei er meteen bij:" als je niet wint geeft het niet hoor, dan is er iemand anders blij mee en wij houden toch wel van je! Maar als je wel wint, wordt ons leven een stukje leuker he mama!" Dat vond ik zo lief en dacht meteen:wat heb ik hem goed opgevoed hihi. En ja, ons leven zou ook een stuk leuker en makkelijker worden! Wegens gezondheidsproblemen lukt veel niet meer goed, zoals gewoon fietsen met 2 kids erop . Of een stuk lopen met wat boodschappentassen...... Wat zou ik met mijn kids graag overal weer heen willen gaan!Boodschappen doen, naar vriendjes en vriendinnetjes toe....de wereld zou een stuk groter en gezelliger worden!!!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

mama's mogen niet ziek zijn......waarom papa's wel??

Er heerste weer wat hoor....een buikgriep...!!Alle drie de kids waren ziek en mama ook....maar echt uitzieken is er voor mama's niet bij he!

En ja hoor......er heerste op school weer een heerlijke fijne buikgriep.....natuurlijk krijgen mijn kids die dan he......Mijn 2 jongens begonnen maandagnacht ( tegelijk!!)( dus mijn man en ik stonden in een uur tijd, drie maal een bed te verschonen.....) en mijn dochtertje begon een dag later....mijn wasmachine had een hele zware week en ik heb me gek gestreken en gevouwen......en dan wil je eigenlijk een schouderklopje als alles achter de rug is, maar dat kreeg ik niet hoor...wat ik wel kreeg was zelf griep.....en flink ook! Ik voelde me woensdag zo beroerd worden en hing maar boven die toiletpot. Donderdag ging manlief 's ochtende vrolijk  de deur uit. Veel succes zei ie nog......en geen belletje overdag he.......helemaal niks. Ik belde hem nog voor iets belangrijks 's middags en het eerste wat hij gromde was:" is het belangrijk?" nou dacht ik toen, als je benieuwd ben of ik nog leef en je drie kinderen goed verzorg, lijkt dit me wel belangrijk!!!Grrrrrr......
Ik weet nog dat hij een half jaar geleden ziek was....toen heeft ie drie dagen in bed gelegen...en ik maar thee brengen en een krantje en een appel......

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Gezond

Nanny Jo is in Nederland en op televisie.....!

Wie heeft er laatst gekeken naar Nanny Jo op televisie in Nederland? Waren jullie ook zo onder de indruk en was je het ermee eens of niet?

...het was op het schoolplein het onderwerp van de dag: Nanny Jo was op televisie geweest en ze had veel te streng opgetreden volgens sommige moeders! Andere stonden zenuwachtig te lachen en verkondigden het er eigenlijk wel mee eens te zijn.  Ik heb natuurlijk ook gekeken( tussen het gebrul van mijn eigen kids door) en opmerkelijk genoeg vond ik het best geloofwaardig. Je ziet duidelijk dat de moeder het meeste zelf moet doen, maar wel steun en advies krijgt, net dat kleine zetje dat nodig was! Ik vind Jo Frost een geweldig mens, maar heb wel kritisch naar de tips gekeken. Ik vond het eigenlijk wel meevallen ( misschien komen er nog ergere afleveringen) en moest er ook wel om lachen, Meteen bedacht ik me: zo slecht doe ik het nog niet en ging met een goed gevoel slapen!Ik ben erg benieuwd hoe jullie de afleveringen ervaren hebben en of jullie een strafplekje gebruiken.......ik heb zelf gemerkt dat duidelijkheid en streng zijn helemaal niet erg is....integendeel...je krijgt en vrolijkere en leukere kinderen van!
Maar wat is nou beter...een time -out of een time-in???
Volgens mij is er voor allebei wat te zeggen en moet je het van de situatie af laten hangen.....om nou meteen een time out te geven voor een kleine overtreding vind ik persoonlijk wat overdreven, maar als een kind echt niet luistert, werkt het wel effectief moet ik eerlijk zeggen!!!
Ik ga de volgende keer zeker weer kijken en me bedenken dat mijn kids nog niet helemaal ontspoord zijn haha!
Elke dinsdag vanaf 3 maart te zien bij Rtl 4!

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Relatie
  • post_short

Hoera, onze trouwedag komt eraan!

Wie heeft er leuke tips of ideeën om de kids een beetje bij je trouwdag te betrekken?( dus niet je bruiloft, want binnenkort ben ik 6 jaar getrouwd)

Binnenkort zijn manlief en ik 6 jaar getrouwd! We willen dat niet groots vieren hoor, maar er binnen ons gezinnetje met 3 kleintjes wel een beetje aandacht aan geven. Wie heeft er leuke ideetjes voor ons of tips? Ook om het ze een beetje uit te leggen?( de oudste is 4,5 jaar) Alvast bedankt!

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Gezond
  • post_short

Wel of geen fietshelm op?

Ik ben benieuwd of jullie bij je kindje wel of geen fietshelm opzetten als hij/zij gaat fietsen. Waarom wel of niet?

Mijn zoontje van 4 fietst sinds kort los en nu ook naar school. Ik vind het maar eng hoor. Ik heb een helm gekocht en gelukkig wil hij hem op, maar echt goed passend krijg ik hem niet. Ik ben benieuwd waar andere moeders voor kiezen: wel of geen helm en wat voor soort/merk. Bedank alvast!

Artikel lezen
11 Reacties tonen