Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Nanny Jo is in Nederland en op televisie.....!

Wie heeft er laatst gekeken naar Nanny Jo op televisie in Nederland? Waren jullie ook zo onder de indruk en was je het ermee eens of niet?

...het was op het schoolplein het onderwerp van de dag: Nanny Jo was op televisie geweest en ze had veel te streng opgetreden volgens sommige moeders! Andere stonden zenuwachtig te lachen en verkondigden het er eigenlijk wel mee eens te zijn.  Ik heb natuurlijk ook gekeken( tussen het gebrul van mijn eigen kids door) en opmerkelijk genoeg vond ik het best geloofwaardig. Je ziet duidelijk dat de moeder het meeste zelf moet doen, maar wel steun en advies krijgt, net dat kleine zetje dat nodig was! Ik vind Jo Frost een geweldig mens, maar heb wel kritisch naar de tips gekeken. Ik vond het eigenlijk wel meevallen ( misschien komen er nog ergere afleveringen) en moest er ook wel om lachen, Meteen bedacht ik me: zo slecht doe ik het nog niet en ging met een goed gevoel slapen!Ik ben erg benieuwd hoe jullie de afleveringen ervaren hebben en of jullie een strafplekje gebruiken.......ik heb zelf gemerkt dat duidelijkheid en streng zijn helemaal niet erg is....integendeel...je krijgt en vrolijkere en leukere kinderen van!
Maar wat is nou beter...een time -out of een time-in???
Volgens mij is er voor allebei wat te zeggen en moet je het van de situatie af laten hangen.....om nou meteen een time out te geven voor een kleine overtreding vind ik persoonlijk wat overdreven, maar als een kind echt niet luistert, werkt het wel effectief moet ik eerlijk zeggen!!!
Ik ga de volgende keer zeker weer kijken en me bedenken dat mijn kids nog niet helemaal ontspoord zijn haha!
Elke dinsdag vanaf 3 maart te zien bij Rtl 4!

8 jaar geleden

das wel een goede tip!!!!En inderdaad, met mama spelen is het leukste dat er is!!!!

8 jaar geleden

Ik vind het niet zo erg eigenlijk. Sommige kinderen moeten ook gewoon echt worden aangepakt. Ik zie het bij familieleden om mij heen dat ik denk, ja gek he dat je kind zo stront vervelend is. Wordt gewoon niks van gezegd! Zelf geef ik altijd 2 waarschuwingen en bij de derde keer is het de trap op. Even afkoelen. Dit gebeurd zelden want ze zijn al best onder de indruk van die waarschuwingen. Als ze lief spelen en lief zijn doe ik ook sneller mee en ga ik meespelen in hun wereldje. Dat vinden ze 10x leuker en ze weten dat ik dat alleen doe als ze lief spelen.