10 jaar geleden

Ik ben zover nog niet, maar ik was daar toch ook nieuwsgierig naar. Je hebt misschien wel 1 kind minder, maar die andere 2 die moeten zich nu aanpassen aan schooltijden. 3x per dag heen en weer met de hele bups. Phoe, bij mij nog eventjes niet gelukkig.

10 jaar geleden

Waarschijnlijk is het zeker in eerste instantie juist drukker als je oudste naar school gaat. Je moet op een bepaalde tijd klaar zijn, alles voor school meegeven aan je kind en ook nog op tijd op school staan. Het geeft echter ook veel meer structuur in je programmering is mijn ervaring. Wij hebben 4 dochters in de leeftijd van 2 tot en met 10 en voordat de oudste naar school ging was mijn dag veel korter. Je doet alles op je gemakje, het is wel relaxed maar ook wat rommeliger. Nu sta ik om 8 uur met drie kinderen bij de auto, zijn de slaapkamers netjes en staat de wasmachine aan. De ontbijtboel is dan ook al opgeruimd, dus als ik terug kom kan ik rustig verder doen wat nodig is. Ik ben wel altijd al om kwart over 6 op omdat de 2 de dochter naar het zmlk moet en vroeg wordt opgehaald. Des te fijner is dan de vakantie ...zodat je met z´n allen weer eens lekker kunt relaxen.

10 jaar geleden

Wij moeten kwartier rijden met auto voor dichtbij zijnde school, onze zoon heeft dus broodschool, verder zorg ik dat s avonds alles klaar staat. Heb zelf 2 jongens maar vaak oppas kindenderen in huis. Dan is ook best lastig drie kinderen in autto ff heen weer, meer dan half uur weg. Ben je thuis kun je gelijk aan ten beginnen.ik begin er aan te wennen bijna zomervak haha.

10 jaar geleden

Hier 5 kinderen waarvan drie schoolgaande kinderen. De tweede zit sinds begin april op een andere school. Mijn man heeft kunnen regelen dat hij later begint (en langer door) dus hij brengt de tweede smorgens naar school. Onze oudste is 9 en de jongste ruim 16 maanden. Meestal leggen wij ook alles wat de avond ervoor kan alles al klaar. Ze moeten boven hun kleren aan doen en dan beneden eerst schoenen aantrekken. We hebben ze een tijdje klaar gelegd bij de deur maar dan kregen ze het nog voor elkaar of erbij langs te kijken of om ze weg te maken door ze te pakken en dan ergens neer te zetten maar niet weten waar dat is.