Snap

Leuke bezigheid voor de herfstvakantie: Halloween cupcakes bakken

We lopen alweer tegen de herfstvakantie aan en dan ga ik al nadenken over eventuele activiteiten met de kinderen op mijn vrije dagen. Om het voor de kinderen ook een echt vakantiegevoel te geven. Bij alle activiteiten merk ik ook steeds meer dat er 5 jaar verschil zit tussen de kinderen. Milo is nu 8 jaar en hij vindt toch niet alles meer even leuk als zijn 3 jarige zusje. Of Milo is er te oud voor of Abby is er nog te jong voor. Maar waar ik ze allebei echt blij mee kan maken en dat is toch wel bakken, het liefst cupcakes en dan ook nog versieren.

Zelf doen

Milo wil al steeds meer zelf doen, wanneer we cupcakes gaan bakken. Mama zet alle ingrediënten voor hem klaar, dan kan hij aan de slag. Zo leuk om te zien dat hij ook steeds meer de verpakkingen aan het lezen is. Het mooist is natuurlijk als het beslag klaar is, want dan staat Abby ook klaar ook lekker van het beslag te snoepen. Het wachten dat de cupcakes klaar zijn uit de oven is altijd even een momentje en ze kunnen de minuten wel vooruit kijken. PING….. ja we kunnen aan de slag! Gelukkig konden we nu van te voren aan de slag met de Halloween sjablonen, een beetje knutselen en kleuren tussendoor. 

Maak er een feestje van

De uitgebreide collectie strooisels en versiersels van Dr. Oetker maken van het versieren een extra feestje. Met een beetje kleurstof en botercrème heb je een te gekke kleur toef en die past perfect bij het Halloween thema, de suikeroogjes geven een monsterachtig effect en met onze geknutselde prikkers.

De cupcakes zijn kleine toppertjes geworden en ik kan je zeggen: Ze waren heerlijk!!

Gaan jullie deze herfstvakantie ook bakken met de kinderen?

Het leukste is dat iedereen een bakpakket kan winnen. Ga met je kinderen aan het bakken en maak de geweldigste cupcakes, deel je eindresultaat met #herfstmetdroetker + #dekleinethuisbakkers en volg @droetkerbakken_nl op Instagram.

TODO: Add alt to media
TODO: Add alt to media
1 jaar geleden

Goed gelukt hoor!