Profiel Posts (16)
Blog image

Kinderen en Alles of Niks

Wij gaan over anderhalve week op vakantie. Waar het in de koude januari het een aftellen van maanden en vanaf mei het aftellen van weken was, zijn we nu aanbeland bij de dagen. Sterker, wij bevinden ons momenteel in de Maand Waarop We Op Vakantie Gaan! Yay us! Ik heb voor onze oudste een kalender met vakjes gekocht waar ik per evenement op de datum iets toepasselijks teken en hoewel ik de Kunstacademie heb gedaan, blijft het bij pentekeningetjes van ballonnen en taart voor een verjaardag, een grove schets van de boerderij van mijn ouders als ze gaan logeren en een boot als we naar Nanny en Grandad gaan. Maar! Aan deze eentonigheid is nu een eind gekomen, want... bij het omslaan van juli naar augustus prijkt er nu een heuse camper op de 13e! En elke avond na het tandenpoetsen wordt er een kruisje door de afgelopen dag gehaald. Ziezo, die zit er op. Op naar de volgende! Weer een dag dichterbij Het Moment.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

5 Dingen die je met Courgette kunt doen

In deze tijd van het jaar is courgette volop aanwezig. Voor al degenen die in het voorjaar courgette hebben uitgezet in hun eigen tuin en dachten dat het goed zou doen op een zonnig plekje, vervolgens lekker drie weken uithuizig zijn geweest, komen nu terug in een flink oerwoud waarbij courgette een belangrijke hoofdrol speelt. En je kunt wel plukken, maar ze blijven komen. Wij hebben vrienden die vorig jaar besloten om de courgette in de volle grond te zetten… Ze konden ze niet meer aan de straatstenen kwijt. Letterlijk. Een bak bij de voortuin langs de weg om ze gratis weg te geven mocht ook niet meer baten. Ik durfde er niet meer naar toe in de late zomer, want als mijn auto open was, vond ik twee tassen vol met courgettes op de achterbank. Niet overdreven. Dus na de zoveelste roerbakschotel en groene soep, kwamen ze ons de oren uit.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image

Minder Suiker eten: 21 manieren

Ja, we eten allemaal teveel suiker. Sommigen van ons zullen er zelfs verslaafd aan zijn. En we willen ook eigenlijk allemaal wel minder suiker eten. Maar nu komt de uitdaging, hoe doe je dit in de praktijk? Zeker als je echt verslaafd bent aan suiker zal 'cold turkey' maar voor een enkele weggelegd zijn. Een betere optie is dus om hier en daar aanpassingen te doen zonder het idee te hebben dat je jezelf tekort doet. Er wordt op het internet al heel veel geschreven over de kwalijke gevolgen van geraffineerde suiker en zijn familieleden, dus ik wil daar in dit artikel niet op in gaan. Wel heb ik in de afgelopen drie jaar een aantal dingen ontdekt die mij en mijn gezin erg hebben geholpen op weg naar een suikervrij huishouden. Tijdens mijn zoektocht naar voedzamere gewoonten heb ik altijd de dagelijkse praktijk voor ogen gehouden. Want, het moet wel toepasbaar zijn in de chaos van alledag met kinderen, partner, werk en o ja, een leuk leven in het algemeen! Gebruik betere alternatieven

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Kinderen en Alles of Niks

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Vitamine D tekort bij kinderen

Ik vond dit artikel op het internet. Dit intrigeert mij altijd omdat ik het een beetje een open deur intrappen vind als men zegt dat er een tekort aan vitamine D is. We wonen op 51 graden noorderbreedte wat inhoud dat we effectief op jaarbasis maar twee maanden hebben waarin we genoeg vitamine D op kunnen nemen via onze huid. De overige tien maanden zijn we afhankelijk van onze voeding. Het is haast onmogelijk om in dit land geen tekort aan vitamine D te hebben!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Gezonde en Eenvoudige snacks voor op Reis

Onze eigen vakantie is nog een flink aantal weken weg (krap 5 om precies te zijn), maar sommigen die wel op een redelijk moment de zomervakantie hebben, gaan de komende weken al lekker weg! Geniet er van! Maar een dilemma dat bij veel gezinnen naar boven komt wanneer er voor langere tijd gereisd gaat worden, is wat je kunt eten. Na twee dagen leven op McDonalds en/ of pompstation snacks, ben je allemaal chagrijnig, moe, geïrriteerd en door veel meer geld heen dan eigenlijk de bedoeling was. Hoeveel mensen hoor je niet die aankomen als ze op vakantie zijn? Ik vind dit altijd een vermakelijke opmerking, want je bent weg van alle dagelijkse stress, meestal ergens waar het goed toeven is en je doet (beweegt) meer door bezoekjes aan steden en strand. Hoe kun je dus aankomen? Iedere keer als wij op vakantie geweest zijn, ben ik juist twee kilo kwijt!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

Niet Chemische insectenbestrijder: Fruitvliegjes, Zwarte vliegen en Steekmuggen, vaarwel!

De laatste tijd worden we gebombardeerd door een enorme hoeveelheid fruitvliegjes die werkelijk overal lijken te zitten. Niks is meer veilig: De vuilnisbak, fruitmand, groene container en zelfs een paar tomatenplantjes die ik binnen heb staan worden onderworpen aan een laag fruitvliegjes. Gek word ik er van! Echtgenoot wilde direct met grof geweld beginnen, maar vanwege onze (geestelijke) gezondheid, wilde ik eerst een paar eenvoudige en goedkope manieren uitproberen. En het werkt!

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image

IJs!

De zomervakantie staat voor de deur, warme lange dagen, stoffige gezichtjes, zwarte tenen (wederom van de stof) en verschoten kleren zijn prijs. Maar ook verveling, irritaties, honger op onmogelijke momenten en vriendjes te spelen en dan niet voor een uurtje ofzo. Een succesnummer bij elk kind is dan ijs. Een lekker ijsje om de mid-middag honger te stillen, om uit te delen aan vriendjes of als traktatie na het helpen in de tuin. En wat is er leuker dan zelf ijsjes maken? En wat is er plezieriger dan te weten dat je zelfs op ijs niet hoeft te compromitteren op gezonde voeding? Dus haal de benodigdheden in huis, ruim je aanrecht op en tijdens een potentiële verveel-middag maak je met z'n allen heerlijke ijsjes die je zonder zorgen kan uitdelen!

Artikel lezen
0 Reacties tonen