Snap
  • Baby
  • Kind
  • Voeding
  • ijs
  • recept

IJs!

De zomervakantie staat voor de deur, warme lange dagen, stoffige gezichtjes, zwarte tenen (wederom van de stof) en verschoten kleren zijn prijs. Maar ook verveling, irritaties, honger op onmogelijke momenten en vriendjes te spelen en dan niet voor een uurtje ofzo. Een succesnummer bij elk kind is dan ijs. Een lekker ijsje om de mid-middag honger te stillen, om uit te delen aan vriendjes of als traktatie na het helpen in de tuin. En wat is er leuker dan zelf ijsjes maken? En wat is er plezieriger dan te weten dat je zelfs op ijs niet hoeft te compromitteren op gezonde voeding? Dus haal de benodigdheden in huis, ruim je aanrecht op en tijdens een potentiële verveel-middag maak je met z'n allen heerlijke ijsjes die je zonder zorgen kan uitdelen!

Dit heb je nodig:

2 rijpe bananen 75 gram amandelpasta (te verkrijgen bij de reformwinkel) 75 ml goeie kwaliteit kokosmelk 2 el cacaopoeder 1/2 tl vanille extract 1/4 tl stevia druppels (ook te verkrijgen bij de reformwinkel)

Meng alles in een blender of staafmixer en schenk het mengsel in ijsvormpjes. Zet in de vriezer en laat minstens 12 uur vriezen zodat ze wat langer meegaan in het warme weer.

Waarom ik deze ijsjes zo super vind? Door de amandelboter en kokosmelk bevatten ze veel goeie vetten en zijn ze hoog in proteïnes. Door de bananen en stevia zijn ze volledig suikervrij en fruit gezoet. Dit houdt je bloedsuikerspiegel op peil zodat je niet na 20 minuten inzakt in een suikerdip. Verder heb je profijt van de kalium van de bananen en magnesium van de cacao. Mineralen die je snel verliest als je veel zweet. Echt superfood ijsjes!

Voor een volwassen toetje, kun je het mengsel ook in een met plastic folie bekleed cakeblik gieten en vier uur in de vriezer zetten. Je hebt dan een heerlijke bavarois die je in plakjes kunt snijden. Serveer met een drupje amaretto of whisky en wat geschaafde pure chocola. Uiteraard kun je hier eindeloos mee variëren. Je kunt een halve watermeloen 'slachten' en met wat citroensap, water en een beetje zoet blenderen en in dezelfde ijsvormpjes gieten. Heerlijk verfrissend en licht!