Profile icon Profiel News icon Posts (9)
Blog image
  • Kind
  • Gezond

Bakerse cyste ervaringen gezocht

Onze zoon (5 jr) heeft sinds een aantal weken een Bakerse cyste. Oftewel een bult in zijn knieholte.

Hoe deze bult is ontstaan blijft voor mij onduidelijk. Ik weet dat er vloeistof vanuit het gewricht zich daar heeft verzamelt enzo enzo. De theorie ken ik. Ik weet wat het is. Het is onschuldig vocht. En kan uit zichzelf verdwijnen maar het kan er ook over een half jaar nog zitten. Hij kan er nu weinig last van hebben maar dat kan ook veranderen. Hij kan ook nog knappen. Klinkt minder fijn maar het is een optie. 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image

Opvoeding als een religie

Of we nu verse voeding geven of voeding uit potjes we doen allemaal ons best. Maar waarom is het dan toch zo dat deze keuzes ons verdeeld?

Het voelt steeds meer als of opvoeden een religie is. Moeders prediken hun eigen opvoeding als de heilige graal. Wordt hiervan afgeweken ben je barbaars! Van een andere soort. Met verschillende stromingen en gedachtes die moeders vertegenwoordigen. Het begint met goed en of fout. Jij geeft geen borstvoeding? FOUT ! Gij die uw kind niet het beste gunt! Schaam je diep! Onverantwoord! Het wordt je opgelegd. Maar waarom is het zo dat hun juist denken vrij te zijn die juist andere afrekenen op hun keuzes. Draait het niet om liefde? En je best doen?

Artikel lezen
12 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Van 2 woord zinnen naar taalachterstand

Tres 2 jaar. Via CB naar gehooronderzoek. Van gehooronderzoek naar kentalis. Van kentalis naar ziekenhuis. Van ziekenhuis naar logopedist

Tres was 2 jaar toen ze naar het CB moest voor haar consult. Ik verwachtte geen bijzonderheden. Een eigenwijs kind wat alles op haat tempo doet maar het wel doet. Ze heeft altijd al iets achter gelopen. Dus dat ze nog niet veel praatte tja dat past bij haar karakter. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Daar gaan we dan weer! Lactosevrij!

Quatorze is 10.5 maand oud. Zijn ontlasting is al weken water dun. Na beraad met huisarts besloten om lactose vrij te gaan.

Quatorze is nu 10.5 maand oud. Een vlugge Harrie. Hij kruipt als een malle en staat overal tegen aan. Steekt met 1 handje over tussen tafel en bank. Brabbelt veel lacht veel. Maar is ook erg energiek en nieuwsgierig. Met vlagen heel onrustig. En nooit rust in zijn kont. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen