Snap
  • Kind
  • Gezond

Bakerse cyste ervaringen gezocht

Onze zoon (5 jr) heeft sinds een aantal weken een Bakerse cyste. Oftewel een bult in zijn knieholte.

Hoe deze bult is ontstaan blijft voor mij onduidelijk. Ik weet dat er vloeistof vanuit het gewricht zich daar heeft verzamelt enzo enzo. De theorie ken ik. Ik weet wat het is. Het is onschuldig vocht. En kan uit zichzelf verdwijnen maar het kan er ook over een half jaar nog zitten. Hij kan er nu weinig last van hebben maar dat kan ook veranderen. Hij kan ook nog knappen. Klinkt minder fijn maar het is een optie. 

Nu ben ik vooral opzoek naar mensen met ervaring. En nee geen preken van dit moet je overleggen met je arts Blabla want dit heb ik natuurlijk al gedaan. En deze vinden alle opties: Een half jaar aankijken of laten verwijderen beide om het even. Geen duidelijke voorkeur geen duidelijke afkeur. 

Daarom zoek ik ervaringen. Wie heeft dit eerder meegemaakt. Welke optie hebben jullie gekozen? Hebben jullie wel een idee hoe het is ontstaan? En of het effect heeft later? Heeft ie dan een zwakke knie? De artsen zeggen van niet. Maar ik weet ook dat soms bepaalde zaken niet aan elkaar gekoppeld worden omdat ze simpel weg nooit onderzocht zijn. 

Het gaat dus echt om een Bakerse cyste of een knieholte cyste. 

7 maanden geleden

Ik lees mee mij zoon van 8 heeft dit ook.

7 maanden geleden

Hé! Inmiddels zijn we bijna 6 jaar verder. Hij heeft dit dus gehad. Is uit zichzelf weg gegaan. Geen pijn aan gehad. En hij heeft het afgelopen 6 jaar nooit terug gekregen en ook geen last van.

6 jaar geleden

Hier heb ik nooit ervaring mee gehad. Maar als het geen kwaad kan en hij er geen last van heeft zou ik er nog niks aan laten doen. Als het erger word of hij er wel last van krijgt dan kun je dat later nog beslissen. Succes met je beslissing.