Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Daar gaan we dan weer! Lactosevrij!

Quatorze is 10.5 maand oud. Zijn ontlasting is al weken water dun. Na beraad met huisarts besloten om lactose vrij te gaan.

Quatorze is nu 10.5 maand oud. Een vlugge Harrie. Hij kruipt als een malle en staat overal tegen aan. Steekt met 1 handje over tussen tafel en bank. Brabbelt veel lacht veel. Maar is ook erg energiek en nieuwsgierig. Met vlagen heel onrustig. En nooit rust in zijn kont. 

Nu heeft hij al weken waterige dunne diarree. Dit 3 tot 5 keer per dag. Wat resulteerd in heel veel extra wassen. 

Na al deze weken eindelijk wat vriendinnen aangesproken. Goh hoe denken jullie erover. Moet ik er iets mee? Mijn twijfel kwam vooral omdat hij nog gewoon energiek is. Hij maakt geen zieke indruk alleen die luiers.. De geur en kleur van de eerste luiers. Babypoep geel. Hun zeiden natuurlijk bel je even de huisarts. Waar is deze anders voor? 

Vooruit dan. Huisarts gebeld en alles uitvoerig doorgesproken met de assistente. Deze vulde al in van hier gaan we waarschijnlijk niks mee doen. Kan altijd. Elk kind is anders. 

Ik baalde dan ook toen ze mij terug belde en ze mij mededeelde dat ze overlegt had met de HA en ze hierin een afwachtend beleid gaan voeren. We moeten het maar wat "langer" aankijken. Wat is langer?? De een vind 4 weken al super lang. Zucht kreun vanuit haar kant uhm ja tot het einde van het jaar een aantal maanden. 

Ik voelde mij afgescheept mede omdat ik nooit met de kinderen naar de huisarts ga en als ik dan bel van het kastje naar de muur gestuurd word. 

De volgende dag moest ik voor persoonlijke zaken toch naar mijn eigen huisarts. Ik heb toch voorzichtig weer aangestipt. Ze vertelde mij dat ze Q. niet persoonlijk beoordeeld heeft omdat ze die dag niet werkt. Een collega HA zal degene zijn geweest. Ze was het met mij eens dat een kind van die leeftijd niet zomaar dit laat zien. Ze vroeg naar zijn groei. En natuurlijk is er bij dit kind iets mis gegaan bij CB waardoor ik van de afgelopen 4 maanden geen gegevens heb. 

Nu gaat Q. 2 weken lactosevrij. Hij is nu 2,5 dag lactosevrij en zijn ontlasting is al iets groener en aan het indikken. Ik ben benieuwd naar de komende dagen. 

We hebben inplaats van poedermelk nu soyamelk de groeimelk variant voor hem. Alleen is deze voor laatste fles te dun. Het haverpapje van Bambix is lactosevrij dus deze doen we erdoor en dan opwarmen in de magnetron. Boterhammen is even zoeken naar de juiste variant maar deze zijn relatief ook makkelijk te vinden. Plantaardige magerine en pure hagelslag van AH basic zijn ook lactosevrij. De Nijntje koekjes ook en tevens van Verkade de kokos biscuits. Bastogne eigenmerk ook. Maar dat is nu niet echt een koek voor hem. Al kijk ik deze 2 weken even niet naar verantwoord maar vooral naar een oplossing. 

We zijn 2,5 jaar geleden voor Dos ook al lactosevrij gemoeten. Dit was toen wel wat ingewikkelder. Er was weinig info te vinden. Want hoe start je dit in hemelsnaam op! 

De komende 2 weken hoop ik jullie op de hoogte te kunnen houden over hoe Q. reageerd op zijn dieet. Mochten er vragen zijn stel ze gerust. Ik ga geen discussie aan over dat ik mijn kind Soya geef! Ik ben op de hoogte van de andere visie en mening hier over. 

7 jaar geleden

Bijna al het brood uit de supermarkt is op water basis en lactose vrij. Ik kreeg van de diëtist een lijst. Scheelde een hoop uitzoek werk. Succes

7 jaar geleden

Winnaar =wibra :)

7 jaar geleden

Hoi blij dat je door hebt gezet! Nog een paar tips... van nijntje koekjes is alleen de oranje verpakking lactose vrij, van de baby liga's de roze. De meeste volkoren mariakaakjes ook. Bij brood is veel op sojabasis. En bij de winnaar hebben ze regelmatig kleine chocolade cakejes die lactose vrij zijn (12 voor een €1). Heel veel succes. Groetjes

7 jaar geleden

Hi, Leuk dat je bent begonnen met bloggen! Welkom op Mamaplaats! Blijf lekker door bloggen en heel veel plezier :-) Liefs, Redactie MMP